avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Anamaria1313

Activitate Anamaria1313

Buna ziua,
Am un PFA pe care l-am suspendat dupa nasterea copilului, acum in noua lege, am gasit un paragraf care spuna ca voi beneficia in continuare de indemanizatie in cazul in care persoana realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de
concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al
indemnizaţiei
Ma puteti ajuta si sa imi spuneti daca interpretez corect? incetez suspendarea PFA-ului, desfasor activitate care sa nu imi aduca venituri mai mari de 1062*3=3188 ron si beneficiez in continuare si de indemnizatie?
Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost instiintata de catre o angajata ca este insarcinata, a prezentat adeverinta de la medicul ginecolog care atesta starea de graviditate, doar ca nu s-a mai prezentat la servici de 2 saptamani, in conditiile in care nu are concediu medical sau alt motiv....ce pot face?
Multumesc
Multumesc de raspuns, ma intreb, daca voi lucra 5 ani fiind incadrata cu 4ore/zi, se considera ca am vechime 5 ani sau 2.5 ani? sau acesta fractiune de norma influenteaza doar valoarea pensiei...cand va fi cazul?
Buna ziua,
Tinand cont ca sunt incadrata cu 4 ore ma intreb daca la stagiul de cotzare ca si vechime, nu ca si contributie, ma va afecta la calculul pensiei, ma puteti ajuta?
Multumesc
multumesc pentru raspuns, dupa cat timp de la nasterea copilului poate tatal sa intre in CCC? dupa cele 42 zile de lauzie sau imediat dupa nastere? Multumesc pentru ajutor
Buna ziua,
Intampin urmatoarea situatie, un angajat al societatii doreste ca de la 1 august sa intre in concediu de crestere copil, nelamurirea mea este : parintii pot alege care dintre ei intra in CCC?
ideea este ca mama copilului nu a lucrat niciodata si nu ar beneficia de indemnizatie, prin urmare poate intra tatal in CCC in coditia in care mama nu beneficiaza pentru ca nu a cotizat deloc?
Multumesc frumos
Buna ziua,
O intrebare, deoarece vremea este tinde sa ajunga la temperaturi destul de ridicate, o societate poate deduce cheltuielile cu apa cumparata pentru angajatii acesteia?
Multumesc frumos
Buna ziua,
in perioada nov 2015- mai 2016 am avut PFA-ul suspendat. Am decis la 1 iunie sa reincep activitate, de la ORC am obtinut noul certificat constatator si rezolutia insa nu stiu la ANAF cu ce acte sa ma duc pentru a ma lua din nou in evidenta, ma puteti ajuta?
Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Modificare salarii/lipsa comenzi
Cum procedam daca angajatii nu sunt de acord cu decizia acesta? pot face acte aditionale insa sunt persoane care nu vor sa le semneze...
Răspuns la discuția Modificare salarii/lipsa comenzi
multumesc de raspuns,
prin act aditional mi-e clar cum trebuie procedat, insa prin reducerea programului de la 5 la 4 zile cum trebuie sa procedez? se emite o decizie, se instiinteaza ITM-ul, se transmite prin Revisal aceasta reducere?