avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru tata

Buna ziua,
Intampin urmatoarea situatie, un angajat al societatii doreste ca de la 1 august sa intre in concediu de crestere copil, nelamurirea mea este : parintii pot alege care dintre ei intra in CCC?
ideea este ca mama copilului nu a lucrat niciodata si nu ar beneficia de indemnizatie, prin urmare poate intra tatal in CCC in coditia in care mama nu beneficiaza pentru ca nu a cotizat deloc?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 7 Iulie 2016
Da, parintii pot alege care dintre ei intra in CCC.

In CCC poate intra tatal, daca mama nu indeplineste conditiile prevazute de legislatia in materie.

Pentru tata era mai avantajos daca solicita direct stimulent de insertie . Situatie in care pe langa salariul acordat de catre angajator mai primea de la stat, prin intermediul AJPIS, stimulent de insertie in valoare de 532 lei, iar mama statea acasa cu copilul.
multumesc pentru raspuns, dupa cat timp de la nasterea copilului poate tatal sa intre in CCC? dupa cele 42 zile de lauzie sau imediat dupa nastere? Multumesc pentru ajutor
1. Deoarece mama nu a indeplinit conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) tatal copilului poate solicita CCC sau stimulent de insertie incepand cu ziua nasterii copilului.

2. - Pentru aceasta trebuie sa depuna actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Daca le depune la tarziu va primi indemnziatia sau stimulentul de insertie de la data depunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie pentru tata anamaria982 anamaria982 daca sotul meu lucreaza de 6 luni la stat cu contract pe perioada 3 ani are dreptul sa primeasca stimulent de insertie sau ccc pentru copil daca eu nu am loc ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pt tata nely_cecil nely_cecil buna ziua, as avea niste intrebari legate de concediul postnatal si stimulentul de insertie... daca viitoarea mama nu lucreaza, poate beneficia tatal ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie pt tatal copilului Radu Doina Radu Doina Buna ziua, rog o simpla clarificare in situatia urmatoare: Tatal copilului nou nascut (in nov.2012) poate aplica/primi stimulentul de insertie direct ... (vezi toată discuția)