avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare salariata insarcinata, neprezentare la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare salariata insarcinata, neprezentare la servici 2 saptamani...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am fost instiintata de catre o angajata ca este insarcinata, a prezentat adeverinta de la medicul ginecolog care atesta starea de graviditate, doar ca nu s-a mai prezentat la servici de 2 saptamani, in conditiile in care nu are concediu medical sau alt motiv....ce pot face?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:58, 21 August 2016
O pontati nemotivat si daca doriti puteti demara procedura cercetarii disciplinare in vederea aplicarii uneia dintre sanctiunile prevazute de art.248 C.mun., exceptie facand desfacerea disciplinara a c.i.m.

De asemenea, mai exista si varianta suspendarii c.i.m. pentru absente nemotivate.

Art.51 C.mun.
.....
(2) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Anamaria1313 a scris:

... doar ca nu s-a mai prezentat la servici de 2 saptamani, in conditiile in care nu are concediu medical sau alt motiv....ce pot face?
Multumesc


Ati contactat angajata si v-a comunicat ca nu se afla in concediu medical,poate nu a stiut ca are obligatia sa anunte angajatorul. Nu recurgeti la masuri drastice inainte de a verifica situatia!
Anamaria1313 a scris:

... in conditiile in care nu are concediu medical sau alt motiv....ce pot face?
Multumesc


Daca nu sunteti sigur ca se afla in situatia de avea concediu medical, o pontati nemotivata pana la clarificarea situatiei ...si apoi in functie de cum s-a lamurit aspectul, veti proceda in consecinta.
Este f greu in conditiile in care exista la dosarul personal un nr de contact al angajatului ca acesta sa fie contactat? Imediat se recurge la nemotivat.... daca femeia este internata in spital si nu stie ca trebuie sa anunte unitatea?
Ar fi de ajuns sa confirme ca este in cm si poate fi pontata ca atare pana se prezinta certificatul de medical. Suntem oameni si exista situatii in care chiar nu trebuie sa fim radicali in aplicarea unor masuri.mai ales ca angajata a anuntat angajatorul ca este insarcinata.
Nu suntem radicali, este o solutie perfect legala.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca in lipsa salariatului cristinasova cristinasova Buna ziua, am doua situatii pe care va rog mult sa ma indrumati astfel incat sa pot inchide corect contractele de muna: 1. Un salariat a plecat in Italia din ... (vezi toată discuția)
Angajat demisionat cu preaviz ionela11 ionela11 angajat demisionat cu preaviz Buna ziua, Avem un angajat care a demisionat cu preavizul de 20 zile lucratoare....si-a luat restul zilelor de concediu in ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract munca greenday greenday buna ziua, lucrez la o companie cu cim de 2 ore, cu un salar fix de 170 ron si bonusuri din comisioane.. azi am fost anuntata de unul din sefii mei ca mi ... (vezi toată discuția)