avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate savio66ro

Activitate savio66ro

In primul rand multumesc mult. In acest moment proiectul este o simpla formalitate deoarece planul este facut impreuna cu un arhitect dar pentru a initia proiectul trebuie sa intru in posesia documentului de concesiune cu dimensiunile exacte ale suprafetei. De asemenea, pretul il voi afla tot la finalizarea proiectului. Ma orientasem catre varianta mai putin costisitoare cu constructie in regie proprie dar daca obtin finanatare, pot face si cu firma. Totusi, ce presupune "La momentul lansarii acestei masuri se vor putea detalii"? Cand se lanseaza? unde ma pot documenta? cine este structura responsabila pentru demararea procedurii?
Va aderesez intrebarile pentru ca deja mi-ati prezentat multe date cu caracter de noutate. Avand in vedere ca nu imi trebuie mai mult de 30000 de euro, unde ma pot interesa de programele nationale, pentru ca as opta pentru varianta mai rapida. Din nou, multumesc mult.
Sunt medic specialist medicina de familie si doresc infiintarea unui CMI in mediul rural. Am demarat procesul pentru obtinerea concesiunii pentru un teren, solicitarea a fost aprobata in consiliul local si urmeaza atribuirea terenului. Avand in vedere costurile ridicate pentru construirea CMI, ma intereseaza daca pot obtine finantare nerambursabila, unde trebuie sa ma interesez (reprezentanta casei de asigurari nu are cunostinta de asa ceva) si ceva sfaturi utile. Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Scutire taxa timbru de mediu
Iintentia nu e sa fac o ilegalitate, deja m-a costat adaptarea destul, iar pana acum nu am gasit de ce nu ma incadrez la acea scutire. Macar de as primi un raspuns legal, multumesc.
Răspuns la discuția Scutire taxa timbru de mediu
Multumesc de ajutor, deja acum iau al doilea rand de nr rosii. Sper sa o pot rezolva cat mai curand.
Răspuns la discuția Scutire taxa timbru de mediu
Auto este adaptat iar in cartea masinii este prevazut directie adaptata. Din cauza faptului ca in urma operatiilor, sotiei i-a fost inlaturata musculatura si din zona coloanei, si toracal iar operatia pe coloana a afectat si forta in picioare, au pus cod 2 somatic si nu locomotor. Taxele la primarie nu le plateste, impozitul este rezolvat, cei de acolo nu au avut obiectii. Problema este la taxa de timbru. Daca se poate evita de ce nu... oricum nu luasem in calcul aceasta varianta la inceput. Solicitarea mea era daca scrie undeva, in vre-o lege ca numai pentru cod 1 nu si pentru cod 2 pentru a nu plati un avocat care sa imi tergiverseze inmatricularea si apoi sa imi dea raspunsul ca exista asa ceva stipulat in lege. Sotia a luat legatura cu un avocat dar a cerut comision, evident ii ocupa timp in care poate castiga bani. Daca nu gasesc aceasta precizare oricum voi ajunge la avocat. Mumai mentionez ca gradul de handicap este accentuat. Multumesc.
Răspuns la discuția Scutire taxa timbru de mediu
In lege nu este specificat cuvantul locomotor, deci nu scire CLAR ca este numai pentru gr 2 locmotor, astfel:

(1) Timbrul se aplica pentru autovehiculele din categoriile M1, M2, M3 si N1, N2, N3, astfel cum sunt acestea definite in RNTR 2, cu exceptia:

b) autovehiculelor special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, repbulicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Eu sunt interesat de baza legala unde este specificat acest aspect, cuvantul LEGEA nu ma ajuta suficient.
Multumesc
Buna ziua, revin cu alt subiect in care am intalnit reticenta din partea autoritatilor. Sotia mea beneficiaza de certificat de handicap grad accentuat, cod 2 (somatic) si a achizitionat un autoturism in luna mai. Dupa ce a facut adaptarea directiei la o firma specializata conform nevoilor ei, RAR a specificat acest lucru in cartea tehnica si a apelat la o firma ce se ocupa de inmatriculari. Persoana de le inmatriculari a afirmat ca in aceste conditii, este scutita de la plata timbrului de mediu. Dupa ce am studiat toate reglementarile referitoate la timbrul de mediu, legea persoanelor cu handicap si RMTR 7 (modificarile acceptate) am constatat cu placere ca se incadreaza la acesta scutire. In continuare au aparut problemele, politia nu vrea sa inmatriculeze auto fara plata timbrului pe motiv ca nu au mai inmatriculat pana acum cu cod 2 ci numai cu cod 1 (locomotor) iar la insistentele sotiei au trimis dosarul pentru analiza la superiorii lor dar au garantat ca nu este posibila inmatricularea in aceste conditii. In momentul in care sotia a solicitat o adeverinta cu baza legala in care nu pot face inmatricularea si in lege este specificat ca nu mai pentru cod 1 se face scutirea, domnii politisti au zis sa astepte punctul de vedere pe care l-au cerut superiorilor si atunci ii vor elibera o adeverinta in care baza legala va fi refuzul formulat de superiori. Sotia este din Buzau, a schimbat auto in primul rand ca cea veche nu avea servodirectie si nu putea forta volanul si a inmatriculat-o pe numele ei ca stia ca nu plateste impozitul anual. In aceeasi ordire de idei, inca asteptam raspuns si de la o societate de asigurare daca ii poate face o reducere, dar momentan si ei sunt blocati si nu stiu ce raspuns sa dea. Eu nu sunt in tara si de aceea sper ca ma puteti directiona. Multumesc/
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Va multumesc. problema este ca dosarele le primeste un foarte tanar functionar care este mai mult preocupat de gel si cercei si se bazeaza pe cineva ca nu isi pierde postul Acum ca am toate datele, voi incerca.
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Daca nu deranjez, as dori mai multe detalii despre pasii care trebuie facuti pentru ca de la directia de asistenta am primit raspunsul ca trebuia sa depun cererea in termen, si implicit nu cred ca imi vor accepta dosarul
Buna seara,
sotia mea a nascut in luna mai a anului 2011 iar la nastere a fost diagnosticata cu o afectiune maligna. Pana in prezent sotia a fost in concediu medical fara a depune actele de intrare in concediu de crestere copil (dupa 1 an a fost trimisa catre comisia de evaluarea a capacitatii de munca ce a prelungit cu inca 6 luni perioada in care poate beneficia de concediu medical), iar incepand cu 01 decembrie va trebui sa se intoarca la munca. Avand in vedere faptul ca a sufetit un transpant de celule stem iar locul de munca nu este favorabil recuperarii (este medic in spitalul judetean) va trebui sa gasim o posibilitate de a prelungi perioada de repaos. Nu pot lua in calcul pensionarea anticipata pentru ca nu are vechime care sa ii permita o pensie de boala suficienta si va intreb daca mai este posibilitatea de a intra in concediu de crestere copil de pana la 2 ani?