avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate enacherobert

Activitate enacherobert

mai exact sa ma duc la diicot sa le cer foaia care arata ca a fost ridicat sechestrul sau la anaf?
Buna ziua, m-am lovit de o problema azi care m-a bagat in ceata, ideea e ca acum cativa ani am avut o masina pusa sub sechestru din cauza unui dosar, s-a rezolvat si sechestrul masinii (pus de diicot) a fost ridicat cateva luni mai tarziu. De atunci am vandut acea masina si inca una cumparata mai tarziu fara probleme.
Azi mi-a trebuit sa scot fiscalul de la apartament care este pe numele meu si am fost refuzat fiind pus sechestru pe acesta, Am incercat sa aflu mai multe detalii dar nici cei de acolo nu erau 100% sigur de ce ziceau.
Detaliul important care mi-a atras atentia este ca sechestru a fost in 2012( anul cu pricina) ceea ce m-a calmat putin ca nu este ceva recent (sau poate fii totusi?) .
O persoana de acolo a zis ca apare doar sechestru si nu ar fi trebuti sa fiu lasat nici sa vand vreo masina de atunci, alta spune ca doar pe apartament este, mi s-a cerut sa aduc foaia care confirma ca sechestrul de pe masina a fost ridicat dar fiind de mult timp eu nu mai am actele acelea necrezand ca mai am nevoie de ele in special dupa ce am putut sa vand alte bunuri pe numele meu.
Care poate sa fie problema aia, au trimis cei de la politie la taxe ca s-a ridicat sechestru si nu au sters ei din baza de date? de ce am putut sa vand masini dar nu apartamentul?
Ce pot face eu in cazul de fata pt ca fiind in 2012 sechestru pus este clar vb despre sechestrul de pe masina pt ca nimeni nu m-a instiintat despre alt sechestru iar daca ar fi fost ceva nou nu ar fi fost pe 2012 din logica mea, mai ales ca nu am mai facut nimic ilegal.
Multumesc !
chiar nu s-a lovit nimeni de aceiasi problema?suntem 3 terenuri in aceiasi situatie cu acel drum care nu o sa se construiasca niciodata care trece prin ele, plangere la primarie sau ce se poate face?
Buna ziua, am si eu o mare problema, am cumparat un teren intravilan in craiova, toate bune si frumoase pana am vrut sa iau autorizatie de casa sa am surpriza ca prin marginea terenului este propusa o straduta pe viitor in PUZ, nu are o data anume ci doar e propusa pe viitor lucru (sunt balarii pe acolo acum)care imi taie mie suprafata construibila pe jumatate, practic neputand sa-mi mai fac casa acolo,fostul propietar a parut la fel de surprins ca mine cand a aflat deci nu pun sa spun 100% ca a fost ceva intentionat.In actele terenului nu apare niciun drum. Ca optiuni am evaluat urmatoarele:
1.Sa pastrez terenul si sa mi se acorde autorizatia (exista ceva ce poate fi facut in acest sens?)mentionez ca mai sunt inca 2 terenuri afectate de acelasi lucru.
2.Sa conving propietarul sa-mi dea o parcela asemanatoare in apropiere, sa facem schimb.
3.Sa-l dau in judecata pt vicii ascunse.(nu f adecvat declarand o suma mai mica in acte, poate sa cer despagubiri)
4.Sa-l vand cu riscul sa fiu eu dat in judecata mai tarziu.
Pot sa uploadez o poza cu terenul si puz-ul daca va ajuta cu ceva !
Astept un sfat in partea dvs. multumesc !
am scos-o la capat pana la urma.Am negociat si de la 2000 de lei i-am dat 1400 si a scris in chitanta ca renunta la ceilalati 600 ron pe care trebuia sa-i dau.Am scapat de 600 ron deci tot e ceva, nu mai vreau alte procese pe cap.Era vorba de niste infractiuni privind accesul fara drept la mai multe sisteme informatice si faptul ca facusem un program care trecea de toti antivirusii si apoi il vandusem...etc...Am scapat fara sa mi se ceara sa platesc banii pe care i-am facut si mi s-au gasit din cauza ca nu au fost facute daune si nu s-a constituit nimeni parte civila.Tot este mai bine decat sa fi trebuit sa dau cateva zeci de mii de E.Multumesc pt raspunsuri !
Buna ziua , tocmai s-a incheiat un proces si am primit 6 luni cu suspendare.Ideea este ca eu cu avocatul am scris in contract la sectiunea "alte clauze" sau ceva asemanator ca daca procesul se incheie favorabil o sa-i mai dau inca 2000ron.Problema este ca el mi-a explicat ca daca procesul se incheie fara daune si daca ma declara instanta nevinovat deci daca nu iau nimic atunci o sa-i dai acei 2000R, eu am luat 6 luni cu suspendare deci nu e chiar asa.
Intrebarea mea este: Poate sa-mi faca ceva sa ma oblige sa platesc aceasta suma de bani?Ma simt putin inselat pt ca el mi-a explicat altceva si oricum m-a mai "ciugulit" de bani pe parcursul procesului pt nimicuri.Mentionez ca acolo unde se specifica chestia cu banii este scrisul lui de mana, nu al meu , daca conteaza in vrun fel ! Multumesc !
ceva mai concret decat "sunt reduse"? as putea lua 6-luni-1an cu suspendare pt infractiunile de mai sus daca le recunosc in fata instantei si daca sa zicem ca instanta e mai indulgenta?
bun deci cu ce reducere a pedepsei ma pot astepta acum de la 1 februarie fata de cum era inainte?
adisan a scris:

Nu se regaseau in vechiul cod penal ci in legea speciala ce a fost mai sus indicata.


cum sa nu se ragaseasca cand eu am fost acuzat de aceste infractiuni in urma cu 6 luni iar codul nou a intrat de astazi in vigoare?Daca nu ma insel, acele infractiuni sunt prezente din 2003!
Am gasit infractiunile de care sunt acuzat (aproximativ):
ART. 360
Accesul ilegal la un sistem informatic
(1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită în scopul obţinerii de date informatice, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

ART. 364
Transferul neautorizat de date informatice
Transferul neautorizat de date dintr-un sistem informatic sau dintr-un mijloc de stocare a datelor informatice se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

ART. 365 Operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice
(1) Fapta persoanei care, fără drept, produce, importă, distribuie sau pune la dispoziţie sub orice formă:
a) dispozitive sau programe informatice concepute sau adaptate în scopul comiterii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364;
b) parole, coduri de acces sau alte asemenea date informatice care permit accesul total sau parţial la un sistem informatic, în scopul săvârşirii uneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 360-364, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Din cate stiu, aceste se regasesc si in vechiul cod penal, cu ce reduceri a pedepsei ma pot astepta in noul cod penal?Multumesc!