avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela1978

Activitate gabriela1978

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dv.sunteți mai grăbit decât mine!
Nu sunt cea care a deschis subiectul discuției...dacă ați fi fost mai atent ați fi observat că o altă persoană ar fi trebuit să dea datele pe care dv.le invocați în comentariu! Eu, doar am avut o mică nelămurire pe care d-na avocat Ciurea mi le-a clarificat cu f.mult profesionalism și sunt f.mulțumită de răspunsul primit din partea doamnei!
În altă ordine de idei: nu trebuie să urecheați o persoană dacă are vreo nedumerire sau cere vreun ajutor pt că nu sunteți obligat să răspundeți pt noi,cei neștiutori de carte și nici să vă pierdeți timpul pe aici mai ales că nu plătim consultații,deși în viață mai trebuie să învățăm să facem și lucruri pro bono!

Vă doresc multă sănătate și liniște în suflet!

nihil_sine_deo a scris:

Da, pare nelinistitor, dar orice contract poate fi atacat din principiu. Conteaza ca actul respectiv sa fie cat mai greu atacabil, respectiv ca sansele contestatarului sa fie cat.mai mici in a avea castig de cauza.
Vi s-a raspuns foarte complet, tinand cont de datele pe care.le-ati oferit.
Pentru o consultatie completa va trebui sa oferiti si alte date, precum:
- daca mai locuiti impreuna cu sotul dv;
- daca mai aveti copii;
- sursa banilor ( cum bine vi s-a mai sugerat mai sus sa o faceti, dar n-ati facut-o );
- daca mai aveti parinti si frati, in ideea in care ar putea cumpara parintii dv acea casa pt fiica dv.
In functie de cursul discutiei ar putea aparea si alte intrebari la care va trebui sa raspundeti daca vreti un raspuns competent.
Daca plateati o consultatie ati fi avut timp pentru aceste detalii, dar se pare ca aici sunteti cam grabita ( iertati-ma daca gresesc ), desi acesti profesionisti isi pierd gratis timpul cu noi pentru a ghici in primul rand ce vrem sa spunem si care e situatia in fapt, ulterior oferind si solutii, de care, culmea, nu parem a fi multumiti!

gabriela1978 a scris:

Eu stiam că doar donația poate fi atacată. Mai nou și contractul de vânzare-cumpărare?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte clare! Vă mulțumesc! :-)

Dacă puteți să-mi lăsați un nr.de contact sau o adresă de mail. O zi bună! :-)

Avocat Cristina CIUREA a scris:



gabriela1978 a scris:

Eu stiam că doar donația poate fi atacată. Mai nou și contractul de vânzare-cumpărare?


Chiar daca sotia cumpara singura apartamentul pe care doreste sa il doneze fiicei, casatorita fiind, apartamentul este bun comun al sotilor, intrucat potrivit Codului civil, bunurile cumparate de oricare din soti in timpul casatoriei sunt bunuri comune,
ceea ce inseamna ca, nu va putea sa ii doneze sau sa ii vanda fiicei decat partea ei din apartament.

Daca insa, incheie cu sotul inainte de a cumpara apartamentul o conventie matrimoniala de separatie de bunuri (prin care stabilesc ca fiecare din soti este unic proprietar al bunurilor pe care le cumpara), atunci apartamentul este bunul ei propriu si il poate dona sau vinde in intregime, fiind singura proprietara.

O alta solutie, prin care sotia ar putea fi singura proprietara a apartamentului si astfel, sa poata sa il doneze fiicei, este ca apartamentul sa fie cumparat din banii ei proprii.

Banii sotilor nu sunt considerati ca fiind proprii decat in situatia in care provin din donatie, mostenire sau din vanzarea unui bun care a fost dobandit inainte de casatoriei, mostenit sau primit ca donatie.
Restul banilor sunt comuni sotilor, chiar daca au fost castigati doar de catre unul din soti.

Cred ca acum lucrurile sunt mai clare. :)





Eu stiam că doar donația poate fi atacată. Mai nou și contractul de vânzare-cumpărare?
Multumesc frumos pt lamuriri!
Si aceasta imputernicire trebuie reinnoita la fiecare Ad.Gen. sau are termen nelimitat?


latka a scris:

Haideti sa mai vedem inca o data textul legii:
Proprietarul, membru al asociatiei, poate fi reprezentat in adunarea generala de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza;

Deci, poate fi reprezentat de catre un membru al familiei sau de catre un alt reprezentant.
Adica oricare dintre ei poate fi, dar cu o conditie.

In ce conditii poate fi reprezentat ?
Doar de acea persoana (fie el membru al familiei sau un prieten) "care are o imputernicire scrisa si semnata de catre proprietarul in numele caruia voteaza"

De ce nu un membru al familiei fara imputernicire ?
Pentru ca nu putem dovedi ca acea persoana, chiar si ruda dovedita cu un act, reprezinta vointa proprietarului.

Prin urmare doar acea imputernicire e validarea faptului ca proprietarul e cel care isi exprima vointa sa proprie in AG.

Am facut o cerere cu nemultumirile pe care le am si am adunat semnaturi si de la ceilalti proprietari.( evident,nu de la toti,pt ca sunt lasi si nu vor sa se puna rau cu asociatia).Am primit un raspuns in bataie de joc si superficial,neraspunzandu-se la solicitarile mele si trimitandu-ma sa platesc intretinerea la CEC.Nu va spun ce scandal am avut ca mi-am permis sa fac aceasta cerere si ca am implicat si ceilalti proprietari in demersul meu.Voi merge si la primarie caci sanse de vreo Ad.Gen.nu prea intrezaresc prea curand avand in vedere ca se va invoca pandemia si nr.mare de infectati.Ce altceva ma mai sfatuiti?
Ar fi normal sa luati in consideratie si dv.ca posibilitatea infectarii cu virusi poate avea loc si cand iesiti la cumparaturi sa va luati de mancare sau cand va duceti la serviciu! Ce faceti? Renuntati la toate astea de frica virusilor? Trebuie sa fim echilibrati caci altfel ne gasim in povestea cu drobul de sare,iar de virusi nu vom scapa niciodata! Haideti sa ne continuam viata cum crede fiecare de cuviinta dar cu scaunul la cap si neingradind drepturile celorlalti doar pt ca altora nu le pasa si se considera mai presus de lege.( aici nu fac referire la dv. ci la cei de la asociatie).
Pana la o colaborare,ne chinuim sa schimbam programul care nu se doreste de catre presedinta si administratora pt ca subliniaza faptul ca avem cont unde putem plati.Si ele vor ca acest program de doua zile sa ramana definitiv intre orele 11-13 caci asa le convine lor! Aveti vreun sfat sa-mi dati?
Mă refer la o asociație veche de peste 20 de ani și la niște proprietari la fel de vechi și care au un singur moștenitor și de aceea nu vedeam rostul acestei împuterniciri. Oricum,pt o dovadă mai bună și certificatul de naștere poate dovedi că e membru de familie față de o împuternicire scrisă și semnată.

latka a scris:

Da, imputernicirea se refera la orice reprezentant, fie el sau nu membru al familiei. De unde cunoaste asociatia toti membrii familiei unui proprietar ? Dovada o reprezinta imputernicirea scrisa si semnata.

Din art.pe care l-am menționat mai sus nu reiese că-i trebuie împuternicire și membrului de familie și totuși,unii insistă și spun că da.
Dv.cun interpretati art.respectiv?

latka a scris:

Aveti dreptate, proprietarul membru in asociatie mandateaza pe altcineva sa-l reprezinte prin imputernicire scrisa si semnata, nu autentificata la notar.

Am făcut o cerere scrisă cu toate nemulțumirile pe care le avem și cu chiu cu vai a primit-o și mi-a dat nr.de înregistrare. Am luat si câteva semnături de la vecini pt a fi susținută cererea și să vadă că mai sunt și alți nemulțumiți.Astept răspuns în scris în maximum 10 zile așa cum prevede Legea 196 însă nu știți ce scandal mi-a făcut pt că mi-am permis să iau semnături de la vecinii de pe scara mea.Doamne ferește! Așa se întâmplă când sunt lăsați de peste 20 de ani în funcție,au senzatia că sunt proprietarii întregului bloc!

latka a scris:

Ce sa va zic, schimbati-l. E dupa mentalitatea ca cei "comozi" care nu vin la casierie, sa plateasca.Aaaa, am uitat, nici la casierie nu se mai poate veni asa usor. Atunci de ce mai sta in functie ? Probabil sunt si proprietari multumiti. Daca nu, cu 20% dintre proprietari se poate convoca o AG, pentru a hotari schimbarea bancii sau alt program la casierie.
Art. 47
(3)Adunarea generala ordinara se convoaca de catre:
a)presedintele asociatiei de proprietari sau comitetul executiv;
b)cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.
Faceti tabel si vedeti daca aveti sustinere.