avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate ankarusu

Activitate ankarusu

Discuție Custodie minor
Buna ziua,

As putea angaja un avocat sa ma reprezinte intr un proces de custodie pentru un minor? Locuiesc in Germania.
Nu am fost casatorita cu tatal copilului meu. Copilul a stat cu mine de la nastere, pana la varsta de 5 ani, in 2015. De atunci, locuieste cu tatal lui in Bucuresti, Ilfov. Insa nu este optiunea lui, el vrea cu mine in Germania.
Ce sanse am de a obtine custodia si minorul sa locuiasca cu mine?
Multumesc fumos!
Buna ziua,

Doresc sa stiu ce solutie exista pentru un cetatean gambian, aflat in Germania, caruia i s a refuzat azilul politic, avand hotarare finala. Este vorba despre partenerul meu.
Am putea veni in Romania sa ne casatorim?
Care ar fi procedura de intrare in tara pentru el?
Ar putea cere azil politic si sa ne casatorim? Daca da, cat dureaza pana cand are dreptul sa se intoarca in Germania, unde locuim acum?

Va multumesc!
Buna ziua,

Ma intereseaza un raspuns la urmatoarea situatie:
Cetatean roman, cu rezidenta in Germania, dar adresa de buletin in Romania, doreste sa se casatoreasca cu un cetatean gambian. Problema este ca pana la primirea certificatului de celibatar din Gambia, acesta a primit deja decizia definitiva de neacceptare a azilului si trebuie sa paraseasca Germania cat de curand.
Intrebarea este in ce conditii se poate face casatoria in Romania si cam care este perioada aproximativa a acestei proceduri.
Va multumesc, Anca Rusu
Multumesc frumos!

gi-jane2 a scris:

da

Va multumesc frumos! Pot trimte oricui o imputernicire pentru a i face pasaport?

gi-jane2 a scris:

Daca tot se muta la dvs, nu aveti nevoie sa veniti in tara dvs, trimiteti imputernicire pt a-i face pasaport, iar cu cartea de identitate provizorie, poate sa isi faca pasaport.
Pt calatorie, copilul nu poate calatori neinsotit, asa ca trebuie sa va dati acordul si pt asta.. fie il insoteste bunica sau un insotitor de bord.

Nu isi poate face buletin fara prezenta dvs pt ca dvs sunteti parintele, copilul nu e dat in plasament bunici, iar minorul depune cererea insotit de unul din parinti.

Buna ziua, domnule/doamna avocat!

Am o situatie la care as dori un raspuns avizat. Baiatul meu in varsta de 16 ani locuieste in Bucuresti cu mama mea din data de 1 Iunie 2015, insa nu l am incredintat legal mamei mele. Eu sunt singurul parinte trecut in certificatul lui de nastere, in dreptul tatalui este liniuta, nu l a recunoscut la nastere si nu are contact cu el. Eu locuiesc si lucrez in Germania. Nu pot ajunge in tara curand, asa ca am facut o procura la consulatul Romaniei la München, prin care am imputernicit o pe mama mea sa ma reprezinte la circa de politie, pentru a i reface cartea de identitate fiului meu, pe prima pierzand o.
Cei de la circa de politie 13 din Sect 3 Bucuresti, au spus ca nu este valabila procura, ca eu trebuie sa fiu prezenta, nu ma poate inlocui nimeni, sub nicio forma. Asa incat, ii elibereaza o carte de identitate provizorie, cu care minorul nu poate calatori in afara tarii. Iar el trebuie sa vina in Germania la mine cat de curand, pentru a se stabili aici. Diferenta ar fi ca i se schimba domiciliul de la fosta noastra adresa, la mama mea, pentru ca am vandut apartamentul nostru si nu mai poate avea domiciliul acolo. Precizez ca la prima carte de identitate care i a fost eliberata, nu am fost prezenta, a fost prezenta sora mea si nu a avut nevoie de nicio procura! Nu inteleg cum se aplica legea. Prima carte de identitate a pierdut o, de aceea este nevoie de alta noua.
As dori sa stiu ce sanse sunt sa le explic si sa le arat o lege, daca aceasta exista, ca pot imputernici o terta persoana sa ma reprezinte in acest caz.
Va multumesc! Cu stima, Anca Rusu
Buna ziua,

Cazul meu este pe cat de simplu, pe atat de tragic pentru mine.
As dori sa stiu daca creditul cu garantie imobiliara a ajuns la executorul judecatoresc, se poate plati esalonat?
Sau ce se poate face sa nu se execute imobilul.
Precizez ca nu am primit de la banca nicio scrisoare ca vor pune scadenta pe credit, desi in contract este clar scris ca banca trebuie sa instiinteze clientul daca pune scadenta.
Va rog sa imi recomandati un avocat care ma poate ajuta in acest caz.
Scrisoarea de la executor este datata 20.04.2018. Termenul e plata este de 15 zile.

Multumesc!
Buna ziua,

Am 500 marci germane, se pot schimba la BNR? Sau in alta parte?
Buna ziua,

Sunt interesata de procedurile si costul unui avocat pentru a obtine custodia minorului rezultat dintr un concubinaj. Am fost in relatii bune cu tatal, venea in vizita si ii lua si cele necesare minorului, insa de o perioada a incetat sa o mai faca, a oprit inclusiv comunicarea.
Care sunt sansele de a obtine custodia in cazul in care eu, mama, sunt casnica in acest moment, am o rata bancara, iar tatal are un serviciu stabil si un venit rezonabil? Influenteaza dosarul acest lucru? Precizez ca mai am in intretinere un minor din alta relatie, nerecunoscut de tatal lui, deci nu beneficiaza de pensie alimentara sau venit, altul decat alocatia de stat si bursa sociala de la scoala.

Multumesc frumos!
O zi linistita!
Buna seara, intrebarea mea este urmatoarea: ce drepturi are fetita mea, in varsta de 2 ani si 2 luni, tatal este englez, ne-am intalnit si am convietuit in Cipru unde am si lucrat. A recunoscut fetita, in certificatul de nastere are ambele noastre nume de familie. Daca as alege sa plec in Anglia, ce drepturi ar avea acolo? In acest moment fetita are cetatenie romana. As putea cere aici, in Romania, la consulatul englez si cetatenie engleza?
Multumesc, Marcela Rusu