avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

Buna ziua,

As putea angaja un avocat sa ma reprezinte intr un proces de custodie pentru un minor? Locuiesc in Germania.
Nu am fost casatorita cu tatal copilului meu. Copilul a stat cu mine de la nastere, pana la varsta de 5 ani, in 2015. De atunci, locuieste cu tatal lui in Bucuresti, Ilfov. Insa nu este optiunea lui, el vrea cu mine in Germania.
Ce sanse am de a obtine custodia si minorul sa locuiasca cu mine?
Multumesc fumos!
Puteți să angajați un avocat din România, București pentru reprezentare în cauză. Trebuie formulată o acțiune care să aibă ca obiect exercitarea autorității părintești, locuința copilului și pensia de întreținere. Competența este a judecătoriei de pe raza domiciliului copilului.
Instanța va verifica dacă este în interesul superior al copilului ca locuința lui să fie stabilită la dvs în Germania, sens în care se va efectua, prin comisie rogatorie, o anchetă socială la adresa unde locuiți.
Desigur, puteți contracta servicii avocațiale și demara un litigiu în București!
Dacă minorul are peste 10 ani va fi audiat (pot fi audiați și minorii sub 10 ani) iar dacă își exprimă opțiunea să stea cu dvs și dacă se administrează probe în măsură să-i formeze convingerea judecătorului că stabilirea domiciliului la dvs este în interesul superior al minorului, aveți șanse!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil oana_lex82 oana_lex82 Buna, ma intereseaza si pe mine in ce conditii pot obtine custodia copilului meu.Mentionez ca nu l-am abandonat nicio zi, am avut total grija de el insa unele ... (vezi toată discuția)
Custodie copii claudiutan claudiutan Buna ziua, In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca ... (vezi toată discuția)
Copil minor. Nita Lacramioara Nita Lacramioara Am un baietel de 14 ani, pe care l-am crescut singura, iar fostul sot acuma vrea copilul. Copilul vrea si el la taicasu pt ca este mai liber, si invaluit cu ... (vezi toată discuția)