avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate floring2000

Activitate floring2000

Multumesc !
Daca un membru cotizant al unei Asociatii Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi solicita sa fie informat cu privire la sumele de bani colectate din cotizatiile membrilor, pe anul anterior si modul lor de folosire, precum si daca solicita o copie a planului de management al asociatiei respective( unde sunt stipulate sumele de bani ce constituie cotizatie pe zi, luna, an) , asociatia este obligata sa-i puna la dispozitie aceste lucruri ? Daca AJVPS-ul refuza sa informeze cetateanul despre cele solicitate, unde se poate adresa acesta ?
Multumesc !
Daca am dat unei persoane o suma de bani ( cu chitanta, pe firma lui ) pentru a-mi face o mobila, iar acea persoana mi-a facut doar jumatate din mobila si nu mai raspunde la telefon si nici la mesaje, pot depune plangere pentru abuz de incredere?
Daca o persoana care locuieste la ultimul etaj al blocului are caramizile ornamentale de pe peretele exterior al locuintei sale desprinse in proportie de 80%, iar la vant puternic pot sa cada si sa loveasca pe cineva, cine raspunde ? Persoana respectiva fiind proprietar este obligata sau nu sa-si repare singura peretele? Arata ca blocul nu are asociatie de proprietari ?
Dupa iesirea la pensie am actionat in instanta, prin sindicat , angajatorul , respectiv IPJ Hunedoara ,pentru plata salariilor compensatorii (litigiu privind funcţionarii publici -Legea Nr.188/1999). Sindicatul a deschis actiunea judecatoreasca la Tribunalul Bucuresti, Instanta a respins actiunea. Sindicatul a facut recurs, iar Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul ca nefondat, solutia ramanand definitiva.
Avand in vedere ca eu domiciliez in Hunedoara, iar angajatorul este IPJ Hunedoara nu trebuia ca actiunea sa fie deschisa la Tribunalul Hunedoara? Mai pot sa fac ceva pentru a incerca recuperarea salariilor compensatorii care sunt stipulate in lege, dar sunt sistate momentan si pe care colegii care au iesit la pensie pana in 2010 le-au primit ?
Multumesc !
Discuție Refacere drum
O firma de constructii a refacut cursul unui parau, a taluzat malurile si a refacut(betonat) albia. Toate utilajele grele, respectiv rabe, betoniere, excavatoare cu senile au trecut zilnic , de dimineata pana seara pe un drum pietruit ce face accesul din soseaua principala, de-a lungul paraului reabilitat , la mai multe zeci de garaje si case particulare .Garajele sunt construite pe terenul concesionat de la primarie Drumul de acces, care initial era pietruit, a fost distrus de utilaje, iar in prezent , cand ploua este aproape impracticabil, riscand sa distrugem masinile. Va rog sa-mi spuneti cine este responsabil de refacerea drumului : primaria sau firma care a efectuat lucrarea? In cazul in care nu reface nimeni drumul unde ne putem adresa cu o petitie ? Multumesc !
Răspuns la discuția Am parasit locul accidentului
Depinde foarte mult de numarul de zile de ingrijiri medicale stabili de medicul legist. Daca fetita necesita sub 10 zile de ingrijiri medicale, " cade" si parasirea locului accidentului.
Prin hotarare judecatoreasca definitiva s-a dispus sa mi se restituie taxa de prima inmatriculare pentru un autovehicul cumparat in anul 2008. Prima transa de bani am primit-o in luna ianuarie 2016, urmand ca celelalte rate sa le primesc in lunile aprilie a urmatorilor 4 ani. Deoarece in luna aprilie 2017 nu am primit banii m-am adresat ANAF, care mi-a comunicat ca" prin abrogarea dispozitiilor legale referitoare la restituirea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule,taxei pe poluare pentru autovehicule,taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si a timbrului de mediu pentru autovehicule prin Legea 1/2017,organele fiscale se afla in imposibilitatea restituirii acestora,inclusiv in situatia in care restituirea a fost dispusa prin hotariri judecatoresti definitive,devenite executorii."
Intrebarea mea este : Ce pot face in acest caz ? Multumesc !
Discuție Dosar pensie
Am lucrat in politie pana la data de 01 mai 2016, cand m-am pensionat, fiind trecut in rezerva, Nici pana la data de 14 iunie 2016 angajatorul, respectiv Inspectoratul Judetean de Politie nu mi-a trimis dosarul de pensionare catre Casa de Pensii Sectoriale a MAI. Ce termen era de trimitere a dosarului si ce pot face in acest caz. Multumesc !