avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii a 5 copii au decedat in urma cu 10 ani si nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii a 5 copii au decedat in urma cu 10 ani si nu s-a facut ...

Parintii a 5 copii au decedat in urma cu 10 ani si nu s-a facut succesiunea pana in prezent. Au ramas ca mostenitori 2 copii, deoarece 3 au renuntat la mostenire. Mai este necesar intocmirea actul de lichidare a regimului matrimonial la notar ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:54, 27 August 2025
Buna ziua

Pai cum au renuntat, daca nu s-a facut succesiunea? Verbal?
Si ce legatura are regimul matrimonial cu asta.

Trebuie facuta succesiunea, sa se adreseze unui notar.
La notar au renuntat la mostenire. Dezbaterea succesiunii se afla in lucru la notar si ma intereseaza daca este necesar actul de lichidare a regimului matrimonial dupa 10 ani de la decesul parintilor . Scuze, am uitat sa spun ca parintii erau divortati .
Depinde
Da sau nu, după cum erau sau nu (mai) erau soți la data întrării in vigoare a noului cod civil (1 oct 2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. act de lichidare a regimului matrimonial iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti daca la succesiunea dupa sotul meu, trebuie sa platesc si o taxa de lichidare de bunuri la notariat si cam cat este aceasta? (vezi toată discuția)
Executari silite-debitor decedat titi marina titi marina Va salut. Am o intrebare si, in functie de raspunsul dv voi hotara ceea ce avem de facut. Avem un frate, decedat; au ramas doi copii majori si sotia ... (vezi toată discuția)
Succesiune c_dobrescu c_dobrescu Doresc sa stiu daca dupa decesul sotului, care sunt cotele pentru sotia supravietuitoare si pentru doi copii? Mai este in viguare legea 319, unde se ... (vezi toată discuția)