avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate naomi_naomi

Activitate naomi_naomi

Imi poate spune si mie cineva ce salariu net are un grefier debutant cu studii superioare juridice?
Multumesc anticipat.
Discuție Inscriere CCJ?
Inscrierea in colegiu ca si consilier juridic stagiar se face pe baza de examen sau modalitatile difera in functie de unitatea teritoriala?
Buna ziua,

Am absolvit facultatea vara trecuta (iulie, 2012), de atunci nu am reusit sa ma angajez si nu mai urmez nicio forma de invatamant. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Sunt olbigata sa platesc contributiile restante la Asigurari de Sanatate incepand cu iulie-2012?
Mentionez ca pana acum nu am primit nicio instiintare de plata si nu stiu cum stau lucrurile cu asigurarea mea de sanatate, deoarece medicul de familie s-a oferit sa se ocupe de aceasta problema.

Va rog mult sa ma lamuriti in aceasta privinta!
Va multumesc.
Buna seara,

M-ar interesa cati stagiari poate avea un consilier juridic indrumator? Respectiv, daca pentru inscrierea in CCJ trebuie sa fiu angajata cu norma intreaga sau este suficient un contract de munca cu timp partial?
M-am uitat in lege, dar nu am gasit nimic in aceasta privinta.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Indemnizatia de somaj + salariu?
Multumesc de raspuns!

Eu, totusi, am gasit si alte pareri:

„Absolvenţii, care primesc indemnizaţie de şomaj, şi se angajează, în perioada de acordare a indemnizaţiei, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat”, a precizat Maricica Juca.
Buna ziua!
Am absolvit facultatea in luna iulie 2012 si avand in vedere ca nu am reusit sa ma angajez intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, in data de 2 octombrie m-am prezentat la Agentia de Ocupare a Fortei de Munca sa mi se intocmeasca un dosar de intrare in plata.
La agentie am primit un carnet de evidenta, in care la rubrica : "Data stabilirii dreptului de indemnizatie de somaj" s-a completat cu data de 30 septembrie 2012.
Data stabilita pentru viza lunara este 8 noiembrie.
Peste doua zile mi-am gasit un loc de munca pe baza unui anunt din ziar, si in data de 4 octombrie am si incheiat contractul, cu incepere de astazi (5 octombrie).
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: avand in vedere ca eu m-am angajat inainte de 8 noiembrie - data la care ar trebui sa-mi prezint carnetul de evidenta pentru viza lunara - mai pot sa beneficiez de indemnizatia de somaj pe langa salariul?
Si cum ar trebui sa procedez? Trebuie sa prezint o copie a contractului de munca la angentie sau este suficient daca ma prezint doar in data de 8 noiembrie pentru vize?

Multumesc