avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii restante la sanatate?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii restante la sanatate?

Buna ziua,

Am absolvit facultatea vara trecuta (iulie, 2012), de atunci nu am reusit sa ma angajez si nu mai urmez nicio forma de invatamant. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Sunt olbigata sa platesc contributiile restante la Asigurari de Sanatate incepand cu iulie-2012?
Mentionez ca pana acum nu am primit nicio instiintare de plata si nu stiu cum stau lucrurile cu asigurarea mea de sanatate, deoarece medicul de familie s-a oferit sa se ocupe de aceasta problema.

Va rog mult sa ma lamuriti in aceasta privinta!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:20, 2 Martie 2013
Conform art.296^32 din Codul fiscal, pentru a dobandi calitatea de asigurat,aveti obligatia platii contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate.Baza de calcul o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara. Plata acestei contributii se face lunar,pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.Nu sunteti obligata la aceasta plata,decat daca doriti dobandirea calitatii de asigurat,asa cum solicita medicul de familie,care va poate consulta si da retete medicale in baza calitatii de asigurat.
Articolul din Codul fiscal,mentionat mai sus ,se aplica cu data de 01 iulie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass miltiade miltiade Cetatean roman ,ramane fara venituri incepand cu sept. 2012, plateste CASS direct la Ad.tia fiscala pana in luna martie 2013 inclusiv . Incepand cu 22 martie ... (vezi toată discuția)
Plata /neplata cas si asig. sanatate de catre somerii neindemnizati Cornelissa Cornelissa Am si eu cateva nelamuriri.: 1-Somerii neindemnizati CE trebuie sa faca referitor la CAS si contributia pentru sanatate ? E obligatoriu sa le plateasca ? ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pana in 1 iulie 2012 lucianilin lucianilin In martie 2012,am vandut in calitate de producator agricol, catre o societate comerciala porumb boabe.S-a intocmit Borderou de achizitie ,si a fost retinut 2% ... (vezi toată discuția)