Buna ziua. Eu am lucrat la o institutie de stat in perioada septembrie 2010 pana pe la jumatatea anului 2011. Va rog sa ma informati daca voi mai primi inapoi acei bani 25 % retinuti lunar din salariu . Daca da, ce ar trebui sa fac pt a-i recupera? Mentionez ca in momentul de fata nu mai lucrez la stat.
Va multumesc.
Buna ziua. Nu stiu daca am postat corect mesajul meu, sau daca trebuia postat in alta rubrica dar in ideea ca totusi cunoaste cineva rasunsul problemei mele si vrea sa-mi raspunda o scriu totusi aici.
Copilul meu este in cl a x a la un colegiu. Au facut toti din clasa varicela, int-un termen relativ scurt, fara ca scoala sa ia vre-o masura in acest sens. Avand in vedere ca acesti elevi sunt la o varsta mai mare, aceasta boala este mai severa si multi au facut complicatii si au avut de suferit fizic si financiar mai mult, as vrea sa stiu daca este vre-o lege care se poate impune in aceasta situatie si care sunt drepturile ce au fost incalcate. Si o parte din profesori s-au molipsit.
Va multumesc.
Buna seara,
M-a rugat o persoana din strainatate sa va contactez pt aflarea unor detalii cu privire la un viitor divort. Persoana in cauza se afla pe teritoriul Italiei impreuna cu sotul si copiii majori (elevi). Care este procedura cea mai convenabila pt divort si unde se poate desfasura procesul?trebuie sa mearga la un mediator ambii soti inainte de inceperea procesului?
Buna seara,
Sunt proprietara unor terenuri impreuna cu fostul meu sot, de care am divortat si dupa care mi-am schimbat numele. Am facut partajul la notariat doar pentru locuinta. Eu vreau sa-i donez fiului meu in varsta de 16 ani partea ce mi se cuvine mie din terenurile respective. Cum sa procedez? pot merge la notariat doar cu fiul meu sa fac acest lucru?in actele pt acele terenuri sunt trecuta cu numele de familie a fostului sot.
Mentionez ca fostul sot nu a platit niciodata impozitul pe acele terenuri, numai parintii mei au platit impozitul si au folosit acele terenuri de 15 ani, primind chitanta pe numele fostului sot. Am putea invoca uzucapiunea in acest caz?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie, daca se poate.
Sunt divortata si am un copil minor. Tatal copilului locuieste de mai multi ani in Anglia si lucreaza cu acte in regula acolo.Am incercat sa iau legatura cu el sa discutam problema alocatiei copilului dar nu-l lasa concubina sa discute cu mine.
Pentru ca baiatul meu sa poata beneficia de acest drept de a-si completa alocatia din Romania cu cea din Anglia, cum sa procedez, daca tatal nu vrea sa coopereze in acest sens?
Va multumesc.