Buna seara,
Sunt proprietara unor terenuri impreuna cu fostul meu sot, de care am divortat si dupa care mi-am schimbat numele. Am facut partajul la notariat doar pentru locuinta. Eu vreau sa-i donez fiului meu in varsta de 16 ani partea ce mi se cuvine mie din terenurile respective. Cum sa procedez? pot merge la notariat doar cu fiul meu sa fac acest lucru?in actele pt acele terenuri sunt trecuta cu numele de familie a fostului sot.
Mentionez ca fostul sot nu a platit niciodata impozitul pe acele terenuri, numai parintii mei au platit impozitul si au folosit acele terenuri de 15 ani, primind chitanta pe numele fostului sot. Am putea invoca uzucapiunea in acest caz?
Va multumesc.
Nu puteti invoca uzucapiunea. Puteti dona fiului dvs cota parte ideala de 1/2 din acele terenuri, trebuie sa fie intabulate insa si va trebuie un curator pt minorul de 16 ani ca sa l asiste pe acesta la donatie, curator numit de autoritatea tutelara , poate fi si bunicul sau bunica.
Donatie catre un minor
g_p
Bunicii vor sa-i doneze nepotului, in varsta de 5 ani, o parte din casa dar noi parintii nu suntem de acord . Se poate ca ei sa faca aceasta donatie impotriva ... (vezi toată discuția)