avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie europeana
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie europeana

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie, daca se poate.
Sunt divortata si am un copil minor. Tatal copilului locuieste de mai multi ani in Anglia si lucreaza cu acte in regula acolo.Am incercat sa iau legatura cu el sa discutam problema alocatiei copilului dar nu-l lasa concubina sa discute cu mine.
Pentru ca baiatul meu sa poata beneficia de acest drept de a-si completa alocatia din Romania cu cea din Anglia, cum sa procedez, daca tatal nu vrea sa coopereze in acest sens?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:26, 6 Octombrie 2012
Intrati pe
www.avocatnet.ro/content/for...
si va veti lamuri.
Ca sa obtineti acea alocatie europeana va trebui si ajutorul tatalui , intrucat acesta lucreaza in UK si nu dvs ... Un cetatean roman care desfasoara o activitate salariala sau independenta intr-un alt stat membru U.E. altul decat statul de resedinta pentru a beneficia de de prestatii familiale trebuie sa prezinte la A.J.P.S. formularul E411, direct ori prin intermediul institutiilor competente din statul undeisi desfasoara activitatea, formularul ce reprezinta cererea de informatii privind dreptul la prestatiile exportabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii laviniacioboata laviniacioboata In noiembrie 2020 ma voi muta impreuna cu 2 copii in UK (mama singura) pentru ca in decembrie incepe contractul de munca. Ce ar trebui sa fac vizavi de ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana allyyna_r allyyna_r buna ziua, am citit pe undeva ca ....copii ai caror parinti lucreaza in strainatate, pot beneficia de alocatie si din tara respectiva, ...aceasta ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii in italia mimi7736 mimi7736 Ma intereseaza daca pot beneficia de alocatia europeana pt copiii mei,nascuti in Italia ambii,avem rezidenta aici si reditul tatalui care este insa italian ... (vezi toată discuția)