avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate loredana24

Activitate loredana24

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speță. Am nascut in iulie 2017, am intrat in concediu de maternitate începând cu data de 01.06.2017. Am depus la Finanțe declarația estimativa aferentă anului 2017. Sunt avocat și imi voi suspenda activitatea de la 01.10.2017 la finele concediului de maternitate. Am inteles ca indemnizația de creștere a copilului se calculează în funcție de venitul realizat in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, în cazul meu până în iulie inclusiv. Eu acum voi depune o rectificativa la Finanțe , însă întrucât indemnizația de maternitate nu este venit impozabil aceasta nu se mai trece in declaratia de venit. Asta înseamnă că dacă Finanțele nu îmi iau in calcul in decizie indemnizația de maternitate, avand in vedere ca suspendarea activitatii va fi 01.10 iar nasterea copilului 06.07, veniturile mele lunare vor fi mai mici si implicit si indemnizația de ccc se va calcula in functie de decizia rectificativa. Cum ar trebui procedat in aceasta situație astfel incat sa se calculeze venitul lunar si prin luarea in considerare a indemnizatie de maternitate primite până la suspendarea activitatii si dupa nasterea copilului? Multumesc anticipat.
Discuție dobandire teren
Buna ziua. Va solicit ajutorul in urmatoarea speta. In 2008 am cumparat de la o Societate Cooperativa de consum un magazin. S-a incheiat contract de vanzare-cumparare, s-a achitat pretul. Intrebarea me este ce demersuri pot face pentru a dobandi si terenul de sub magazin, eu avand doar proprietatea magazinului. am intrebat la Primaria din comuna si au spus ca in instanta sa solicit asta, insa nu inteleg ce fel de actiune este aceasta. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Buna ziua. Va solicit ajutorul cu urmatoarea speta. X face un antecontract de vanzare cumparare cu Y in vederea vanzarii unui teren agricol. Pretul este achitat insa Y nu se mai prezinta la notar pt a incheia actele. Vanzatorul Y recunoaste primirea pretului. Mentionez ca terenul este extravilan si nu are cadastru. Se poate realiza prin procedura medierii un acord intre cele doua parti fara intocmirea unui cadastru? Va multumesc
Răspuns la discuția Problema succesiune
Va multumesc pt interes... Intrebarea era care este procedura care ar trebui sa fie urmata in aceasta situatie? o actiune in constatare care sa tina loc de act autentic cu privire la casa parintilor urmata de o succesiune? sau sa dezbatem direct succesiunea, casa fiind un bun al parintilor si neintrand in masa partajabila?
Răspuns la discuția Problema succesiune
Casa apartine parintilor mei si a fost edificata pe tereneul bunicilor, parintii au insa doar o autorizatie de constructie.In aceasta situatie, cum procedam? Parintii mei nu au un titlu pt a-mi transmite proprietatea, iar daca am dezbate succesiunea, casa ar intra cumva in masa partajabila???? Nu ne intelegem cu fratele in sensul ca nu putem sa facem partajul la mediator, cu siguranta ajngem in instanta.
Buna seara. Va solicit ajutorul in legatura cu urmatoarea speta. Bunicii mei au avut 2 copii: o fata( mama mea) si un baiat. Mama cu tata au locuit cu bunicii mei si au construit in locul vechii case batranesti din chirpici o casa mare. Pt aceasta casa au autorizatie de constructie si dovada plata impozit. Buncii mei au murit si succesiunea nu s-a dezbatut. Parintii mei vor sa puna casa pe numele meu. Cum facem acest lucru avand in vedereca ei nu au un titlu de proprietate asupra casei ( au doarautorizatia de constructie? Mentionez ca nu ne putem intelege cu fratele mamei. De asemenea
Va multumesc anticipat!
Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am o firma de IT care produce soft-uri. Am incheiat un contract cu o primarie pt a-i produce un soft. Problema este ca voi stoca date cu caracter personal, date care imi sunt transmise de primaria in cauza. Eu nu folosesc aceste date, doar le stochez pe serverul meu. In aceste conditii, am nevoie de inregistrare ca operator de date cu caracter personal, trebuie sa ma inregistrez undeva? Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Recurs
multumesc mult pt timpul pe care l-ati acordat problemei mele!
Răspuns la discuția Recurs
cazacuioana a scris:

Puteti formula recurs pe orice motiv intrucat potrivit disp., art. 385 ind. 6 al. 3 C.p.p. recursul dvs. priveste o hotarare care nu poate fi atacata cu apel si instanta va analiza cauza sub toate aspectele.


Am inteles. iar ca temei juridic folosesc chiar art 385 ind. 6 al. 3 C.p.p.?

Discuție Recurs
se poate face recurs pentru gresita individualizare a pedepsei intr-o cauza penala data fara drept de apel pe temeiul art 385 ind 6 alin 3 ( instanta este obligata sa examineze cauza sub toate aspectele), avand in vedere modificarile aduse prin Lg 2/2013? Va multumesc?