avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate zograffi

Activitate zograffi

sa inteleg ca eu, conform noului cod civil, puteam sa-l vand desi in cartea funciara era inscrisa si ipoteca de grad 1 si 2 , si datoria catre banca de la care am luat cardul?
multumesc
la pct.3 , ce suma sa mentioneze executorul in somatia emisa?
buna ziua,
am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi.
intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut plati ratele la acest card.
un executor mi-a scos apartamentul la vanzare cu 80.000 ron, a scazut dupa prima licitatie cu 25% si s-a vandut, in final, cu 30.000 ron.
mentionez ca pretul de piata este de 120000 ron, iar eu mai am de plata la banca ce detine ipoteca inca vreo 150.000 ron.
intrebari:
1. e normal sa se vanda la un pret atat de mic? pt ca eu ar trebui in acest caz sa suport diferenta dintre pretul de vanzare si datoria ramasa la banca.
2. nu ar trebui sa ia pozitie si banca ce detine ipoteca , mai ales ca am fost un bun platnic si sunt cu ratele la zi? exista posibilitatea ca aceasta sa nu ridice ipoteca, astfel incat cel care a castigat licitatia sa nu intre in posesia apartementului?
3. ce cai de atac exista?
4. in cat timp trebuie sa evacuez apart?
multumesc
multumesc
dar pot sa vand imobilul in cele 15 zile? mentionez ca sunt cu ratele la zi la creditul imobiliar.
buna ziua
am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 lei care inseamna datoria mea catre o firma de recuperari(card de credit pe care nu l-am mai putut achita)+cheltuieli ale executorului, se va trece la vanzarea imobilului in care locuiesc, imobil care este cumparat cu credit ipotecar la o alta banca( am facut doua credite la aceeasi banca pe 25, respectiv 30 de ani, girand cu acelasi apartament.)
am inteles ca executorul imi poate vinde apartamentul desi el este sub ipoteca altei banci, insa nu va putea recupera nimic pentru ca valoarea lui a scazut foarte mult iar din vanzarea lui nu se va acoperi nici macar valoarea celor doua credite pt care exista ipoteca.
eu nu am discutat inca cu executorul(el este din adjud iar eu din braila si abia am primit somatia), dar de ce nu a recurs la poprire pe salariu?
sau se poate ajunge la o intelegere amiabila ca eu sa platesc lunar o suma de bani?
va multumesc si astept raspuns urgent.

Răspuns la discuția executare silita proprire salariu
este vorba de un card de credit, nu stiu pe ce perioada se intind ratele.
ce elemente lipsesc?
ce se intampla daca angajatorul nu pune proprire pe salariu?
multumesc
buna ziua,
in 2005 am facut un card de credit de 2100 ron la o banca. am achitat ratele pana in 2009, dupa care am ramas fara servici si nu am reusit sa mai platesc.
am reusit sa ma angajez acum cateva luni, iar pe data de 04.01.2103 am gasit un posta REVENIRE SOMATIE de la un executor judecatoresc prin care sunt somat sa achit 2863,34 ron creditorului meu (o firma de recuperari din cipru cu mandatar in romania).
pe data de 10.01.2013 sunt anuntat de catre patronul la care sunt angajat ca a primit de la acelasi executor somatie sa-mi retina din salariu suma datorata (trebuie sa dea si un raspuns in termen de 15 zile)
aceasta datorie nu s-a prescris, avand in vedere ca eu n-am mai platit din 2009?
cum trebuie sa procedez eu si angajatorul meu?
va multumesc.
Răspuns la discuția ajutor
angajatorul meu este obligat sa faca acest lucru? incepand de cand?
ce procent din salariu ? daca mai sunt si alte propriri?
va multumesc.
Răspuns la discuția ajutor
va multumesc.
este vorba de un conflict intre mine si romtelecom, care nu a respectat conditiile din contract(viteza internetului), am facut mai multe reclamatii in urma carora nu s-a intamplat nimic si in consecinta nu am mai achitat facturile pe care ei le trimiteau desi eu schimbasem furnizorul de servicii...
daca nu am bunuri pe numele meu, ci doar un salariu , ce se poate intampla?
Discuție ajutor
am vazut pe site-ul min justitiei ca s-a incuviintat executarea silita ceruta de o firma de recuperari creante. eu pot ataca aceasta solutie?