avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate gabrieladlu

Activitate gabrieladlu

Răspuns la discuția Zero persoane la intretinere
Declaratie pe propria raspundere imi accepta doar pentru a nu plati gunoiul, in rest nu ma ajuta cu absolut nimic. Cu servicii comunale nu stiu sa am vre- un contract, dar am sa merg sa ma interesez... Despre debransare, mi- au zis ca nu mai trebuie sa declar apa calda, decat daca ma debransez definitiv, printr- o cerere la Serviciile comunale. Nu ma costa nimic debransarea, dar ma costa bransamentul. Si in acest context, nu mai inteleg rolul apometrelor. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Cautasem legea, dar nu am gasit nimic despre problema mea. :D
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti la problema mea in ceea ce priveste asociatia de locatari. Detin un aprtament proprietate personala si nu este locuit, este normal ca asociatia de locatari sa ma oblige sa trec o persoana (cum ca ar locui acolo), sa ma oblige sa merg lunar (apartamentul fiind in alta localitate), sa declar ZERO la apa rece si cea calda? Am solicitat sa dau o declaratie pe propria raspundere, cu sau fara semnaturile vecinilor, cum ca nu locuieste nimeni si mi s- a zis ca nu am cum face acest lucru si ca daca totusi dau declaratia aceasta ma ajuta, doar sa nu platesc gunoiul. Ca as putea da o declaratie la Servicii Comunale, dar ca cei de acolo, ma vor debransa si in cazul in care voi avea nevoie v- a trebui sa achit bransamentul. Consider ca am platit abuziv, pentru 3 luni apa rece si apa calda la pausala, in conditiile in care DETIN apometre. Atat timp, cat eu mi- am montat apometrele, cum mi- au solicitat dumnealor, PENTRU CE PLATESC????? Doream sa apelez la OPC, dar m- am gandit sa solicit o parere de la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Am inteles! va multumesc foarte mult!
Doamna nu isi doreste sa isi abandoneze parintii astfel, pentru ca dupa nu se stie cine se mai ocupa de ei, dar ar face acest lucru doar sa ramana in relatii bune cu fratii domniei sale. Puteti sa imi explicati ce ati vrut sa ziceti prin "Ea poate acum sa vanda casa cu clauza de intretinere si catre ceilalti frati"? Nu tine neaparat sa recupereze banii, doar daca ar fi posibil. Va multumesc!
Buna ziua! O cunotinta, a primit de la parinti casa si 500 ari pamant langa casa, cu contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere, in august 2011. Au aparut probleme intre frati, datorita deciziei luate de parinti, iar acum doamna ce a primit mostenirea, ar dori sa anuleze acest contract recuperand banii ce i- a cheltuit cu parintii intretinandu- i pentru a nu se certa cu fratii domiei sale. A intrebat la notariatul la care s- a incheiat acest contract cum ar putea anula acest contract si i s- a spus ca singura cale ar fi ca parintii sa solicite in inastanta anularea, pe cauza de nemutumire. Parintii sunt foarte batrani si nu ii poate duce prin instante. Ea ar dori ceva de genul: ori sa ramana totul pe domnia sa, dar sa se incheie la notariat o hartie prin care dupa decesul parintilor sa se imparta totul in mod egal, urmand ca toti copii sa se ocupe de parinti prin rotatie, iar dupa decesul parintilor sa vanda tot, sa isi recupereze banii cheltuiti si restul sa se imparta in parti egale; ori sa cedeze in fata notarului mostenirea, urmand ca dupa decesul parintilor sa se vanda, iar doamna sa isi recupere banii cheltuiti. Ar fi posibila una din cele doua variante? Daca nu ce s- ar putea face? V- ati intalnit cu vre- un astfel de caz? Va multumesc!
Răspuns la discuția Despre mediere.
Sa stiti ca am vrut sa zic si eu ca cei cu studii juridice si cei cu psihologie, dar am totusi cateva motive sa cred ca si in cazul lor sunt avantaje si dezavantaje ( nu le enumar acum). Una din intrebarile ce doream sa le pun era daca sunt mediatori ce doresc sa deschida birouri si in alte locatii, sa isi formeze personalul ( sa le achite cursurile), in baza unui contract de colaborare, in care sa fie stipulat faptul ca va lucra o anumita perioada pentru acel birou. Dar am renuntat dupa ce am citit despre mediere peste acest forum si am ajuns la concluzia de mai sus. Multumesc!
Răspuns la discuția Despre mediere.
Bun!!! Sa va spun ce am intes eu din ce am citit pe forum ( aprox. 80%): medierea este o meserie de viitor, dar nu in Romania. Ca in toate domeniile, importante sunt ( inainte de toate) taxele: de scolarizare, pt. CM, pe venit, etc, etc. Legea are lacune si are posibilitatea de a fi interpretata "pe romneste". Te specializezi intr- o meserie doar sa castige altii de pe urma ta, daca nu esti "RECHIN" si nu ai "pe cineva acolo sus"- vorba romanului..., nu faci cariera. Astept noile reglementari in ceea ce priveste aceasta lege ( sper ca vor fi, daca tot a devenit medierea obligatorie), ca altfel faci totul pro- bono. Si parerea mea despre cei ce ar trebui sa fie calificati ca mediatori ar trebui sa fie cei ce au studii juridice. Un inginer constructor ( respectele mele pentru aceasta meserie- este un simplu exemplu), nu cred ca ar fi calificat doar pt. ca are studii superioare, 3 ani experienta si cursuri de mediator absolvite. Daca avea vocatie in acest domeniu, cum zicea cineva pe forum, facea studii juridice. In fond si la urma urmei, medierea are legatura cu domeniul juridic si nu cu cel al constructiilor sau mai stiu eu care, nu? Mediezi tocmai pt. a nu ajunge in instanta si nu pt. a hotara daca sa construiesti o cladire nu stiu unde sau nu stiu cum, nu? Multumesc!
Răspuns la discuția Despre mediere.
Intradevar, dupa ce am postat intrebarea, am gasit pe forum lucruri ce nu le stiam inca si voi continua sa citesc. Poate, totusi primesc si cateva raspunsuri. Stiu ca nu pot primi recomandari pe forum si nici nu speram, la mesaje private ma gandeam si eu. Va multumesc!
Discuție Despre mediere.
Buna ziua! As fi interesata sa fac cursurile de mediere. De doua saptamani studiez acest subiect si incerc sa aflu tot ce se poate. Cursurile sunt destul de scumpe si pe langa asta ar trebui sa le fac intr- un oras la cel putin 300 km de unde locuiesc si as dori sa aflu parerea dumneavostra despre daca merita sau nu sa le fac. Conditiile le indeplinesc, mi- ar face enorma placere sa lucrez in acest domeniu, dar as dori sa stiu tot ce se poate despre acest lucru. De exemplu: cam care sunt onorariile mediatorilor ( asta nu am gasit nicaieri), cum sunt ei platiti. Am studiat legea medierii de cateva ori de la cap la coada, dar asa ceva nu am gasit. Am citit undeva ca sunt si servicii gratuite pe care le ofera ( daca am inteles eu bine) si care sunt. As dori sa mai stiu daca este mai bine sa lucrezi individual ( in cnditiile in care sa imi deschid un birou, un PFA), sau sa colaborez cu un avocat sau un notar public. Si care cursuri ar fi cele mai bune de urmat. Sper sa primesc un raspuns cat mai curand. Va multumesc anticipat!