avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Zero persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Zero persoane la intretinere

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti la problema mea in ceea ce priveste asociatia de locatari. Detin un aprtament proprietate personala si nu este locuit, este normal ca asociatia de locatari sa ma oblige sa trec o persoana (cum ca ar locui acolo), sa ma oblige sa merg lunar (apartamentul fiind in alta localitate), sa declar ZERO la apa rece si cea calda? Am solicitat sa dau o declaratie pe propria raspundere, cu sau fara semnaturile vecinilor, cum ca nu locuieste nimeni si mi s- a zis ca nu am cum face acest lucru si ca daca totusi dau declaratia aceasta ma ajuta, doar sa nu platesc gunoiul. Ca as putea da o declaratie la Servicii Comunale, dar ca cei de acolo, ma vor debransa si in cazul in care voi avea nevoie v- a trebui sa achit bransamentul. Consider ca am platit abuziv, pentru 3 luni apa rece si apa calda la pausala, in conditiile in care DETIN apometre. Atat timp, cat eu mi- am montat apometrele, cum mi- au solicitat dumnealor, PENTRU CE PLATESC????? Doream sa apelez la OPC, dar m- am gandit sa solicit o parere de la dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gabrieladlu , utilizator 11:58, 26 Februarie 2015
daca nu reusiti nici cu declaratie pe proprie raspundere sa ii faceti sa va scoata apometrelele indicand zero puteti eventual sa ii dati in judecata pentru a-i obliga sa va scoata de la aceasta cheltuiala......daca nu consumati normal sa nu platiti, cheltuielile comune ar putea fi calculate pt ca curatenie, curent etc sunt si fara sa fiti dvs acolo dar ce nu consumati......
Daca ati dat o declaratie scrisa asupra faptului ca apartamentul este nelocuit, ei sunt obligati sa va treaca la numarul de persoane 0 (zero), nu alta cifra.

Faptul ca nu locuiti in apartament inseamna ca nu aveti consum de apa si asta ar trebui sa-i ajute pe ei, nu pe dv., sa priceapa ca indexul apometrelor nu se schimba de la o luna la alta.
Nu inteleg despre ce debransare este vorba. Aveti contract separat cu Serviciile Comunale? Si chiar si asa, nimeni nu se joaca de-a bransatul si debransatul. Contoarele de apa raman pe loc si ele inregistreaza consum daca se consuma sau nu inregistreaza nimic daca nu se consuma.

In plus de asta, prin HG 1588/2007 in care se descrie modul cum se face repartizarea diferitelor cheltuieli intr-un condominiu, dv. nu ar trebui sa platiti gunoiul, curentul electric pe scara si gazele.
In rest sunteti obligat sa platiti restul cheltuielilor comune.

Faptul ca va obliga sa veniti in fiecare luna si sa faceti tot felul de declaratii este un abuz din partea presedintelui si sau administratorului. Nicaieri nu se prevede ca aceste declaratii sa fie facute cu o anumita frecventa, ci ei trebuie sa tina cont de ceea ce scrie in declaratie.
E bine sa mentionati in acea declaratie ca veti instiinta conducerea asociatiei atunci cand situatia se va schimba in sensul ca apartamentul va fi locuit.
Declaratie pe propria raspundere imi accepta doar pentru a nu plati gunoiul, in rest nu ma ajuta cu absolut nimic. Cu servicii comunale nu stiu sa am vre- un contract, dar am sa merg sa ma interesez... Despre debransare, mi- au zis ca nu mai trebuie sa declar apa calda, decat daca ma debransez definitiv, printr- o cerere la Serviciile comunale. Nu ma costa nimic debransarea, dar ma costa bransamentul. Si in acest context, nu mai inteleg rolul apometrelor. Va multumesc mult pentru raspunsuri. Cautasem legea, dar nu am gasit nimic despre problema mea. :D
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
gabrieladlu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)
Plata intretinere iliescudoina iliescudoina Doresc sa stiu daca sunt obligata la plata intretinerii in cazul in care am lipsit din locuinta 90 de zile si am comunicat ca voi lipsi , printr-o cerere ... (vezi toată discuția)