avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare- cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare- cumparare

Buna ziua! O cunotinta, a primit de la parinti casa si 500 ari pamant langa casa, cu contract de vanzare- cumparare cu clauza de intretinere, in august 2011. Au aparut probleme intre frati, datorita deciziei luate de parinti, iar acum doamna ce a primit mostenirea, ar dori sa anuleze acest contract recuperand banii ce i- a cheltuit cu parintii intretinandu- i pentru a nu se certa cu fratii domiei sale. A intrebat la notariatul la care s- a incheiat acest contract cum ar putea anula acest contract si i s- a spus ca singura cale ar fi ca parintii sa solicite in inastanta anularea, pe cauza de nemutumire. Parintii sunt foarte batrani si nu ii poate duce prin instante. Ea ar dori ceva de genul: ori sa ramana totul pe domnia sa, dar sa se incheie la notariat o hartie prin care dupa decesul parintilor sa se imparta totul in mod egal, urmand ca toti copii sa se ocupe de parinti prin rotatie, iar dupa decesul parintilor sa vanda tot, sa isi recupereze banii cheltuiti si restul sa se imparta in parti egale; ori sa cedeze in fata notarului mostenirea, urmand ca dupa decesul parintilor sa se vanda, iar doamna sa isi recupere banii cheltuiti. Ar fi posibila una din cele doua variante? Daca nu ce s- ar putea face? V- ati intalnit cu vre- un astfel de caz? Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
gabrieladlu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabrieladlu , utilizator 13:40, 9 Ianuarie 2013
Sa inteleg ca fiica vrea sa anuleze contractul dar sa-si recupereze banii pe care i-a cheltuit cu parintii. Ea poate acum sa vanda casa cu clauza de intretinere si catre ceilalti frati sau poate sa rezilieze la notar impreuna cu parintii contractul.

Doamna trebuie sa aiba grija sa poata dovedi oricand cheltuielile pe care le-a facut cu batranii.
Doamna nu isi doreste sa isi abandoneze parintii astfel, pentru ca dupa nu se stie cine se mai ocupa de ei, dar ar face acest lucru doar sa ramana in relatii bune cu fratii domniei sale. Puteti sa imi explicati ce ati vrut sa ziceti prin "Ea poate acum sa vanda casa cu clauza de intretinere si catre ceilalti frati"? Nu tine neaparat sa recupereze banii, doar daca ar fi posibil. Va multumesc!
Ar putea sa cedeze care 1/3 din casa la fiecare frate, astfel fiecare ramane cu o treime de casa si o treime de obligatie de intretinere
Am inteles! va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare contract vanzare-cumparare amiriana amiriana Buna ziua, As dori sa ma informez daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare dupa deces daca, parintii in timpul vietii au vandut toate imobilele ... (vezi toată discuția)
Anularea unui testament cu clauza de intretinere alexsimg alexsimg am un testament cu clauza de intretinere facut de o batrana in urma cu 11 ani in tot acest timp m-am ocupat de intretinerea dansei in mod onorabil. Dansa mi-a ... (vezi toată discuția)
Acte de ingrijirie batrani bicuta408 bicuta408 Tatal meu a facut acte pentru ingrijire a parintilor , cheltuieli de inmormantare etc . Parintii au mai trait 5 ani bunica (imobilizata la pat) su bunicul inca ... (vezi toată discuția)