chasciarioan a scris:
chasciarioan a scris:
Vecinii mei au primit somatie de la executorul judecatoresc prin care au fost anuntati ca li se vor demola magaziile in data de 28.09.2012,orele 10.Data postei din localitatea noastra este 28.09.2012,dar posta ajunge la destinatar la orele 13.Mentionez ca executarea silita era suspendata provizoriu de catre judecatoria de care apartinem pe motiv ca este pe rol o alta executare silita inceputa in 2011,care la randul ei era suspendata pana la solutionarea recursului.Eu,nefiind in localitate,am fost anuntat telefonic de alti vecini ca ni se demoleaza magaziile si am cerut sa vorbesc cu executorul judecatoresc caruia i-am spus ca executarea este suspendata,dumnealui cerandu-mi sa-i prezint incheierea de la judecatorie.I-am spus ca sunt la 500 de km(avand un deces in familie),aceasta intamplandu-se la orele 10 si 30 de minute,atunci cand s-au apucat de demolat magaziile vecinilor. Desi i-am spus de suspendare ei au continuat demolarea.Vecinii,in jurul orelor 13,cand au primit instiintarea s-au deplasat la fata locului,dar magaziile le erau deja demolate,tot la aceasta ora a venit si jurista primariei,dupa ce a fost anuntata de vecini sa-i arate executorului incheierea referitoare la suspendare. As dori sa stiu daca se poate face plangere penala impotriva executorului si creditorului care a cerut demolarea in lipsa debitorilor si daca se poate intenta actiune civila pentru reconstruirea magaziilor,in cazul ib care creditorul pierde recursul(aceasta insemnand ca i se anuleaza intabularea pe terenul pe care au fost edificate magaziile).Multumesc
Va rog dati-mi un sfat ca sa stim cum sa actionam in continuare pentru ca vine iarna si nu avem unde depozita lemnele de foc.De asemenea,vrem sa stim daca executorul aprocedat corect,neinformandu-se despre suspendare si demoland magaziile fara ca debitorii sa fie anuntati in timp util.
Multumesc
Da,exista hotarare judecatoreasca pentru suspendarea executarii silite,dar vecinii au fost anuntati la orele 13 despre aceasta actiune care a inceput la orele 10 si nu au putut prezenta hotararea judecatoreasca pentru ca erau la serviciu si nici nu au stiut nimic la ora la care a inceput actiunea.Repet. data postei de pe instiintare este 28.09.2012,posta se distribuie in jurul orelor 13 iar in instiintare se specifica faptul ca actiunea va avea loc in data de28.09.2012,orele 10,cum s-a si intamplat.Creditorul a scris,sub semnatura pe procesul verbal ca solicita demolarea in lipsa debitorilor.Multumesc!