avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate harkoz

Activitate harkoz

Am o nelamurire privind procedura de mostenire.
Tatal meu, pensionar in varsta cu probleme grave de sanatate este citat la un birou de notariat pentru mostenire dupa un frate decedat. Se deplaseaza cu dificultate si doar cu ajutor, si nu are nici o pretentie privind mostenirea.
Ce se intampla in caz ne neprezentare?
Pe citatie se lasa de inteles ca in cazul neprezentarii, dupa un anumit interval de timp se considara acceptul tacit al mostenirii, cu toate responsabilitatile ce revin in calitate de mostenitor.
Din pacate asa se pare ca decedatul a lasat si o datorie considerabila. Mentionez ca tata nu a fost asociat in nici o afacere, nu a beneficiat in nici un fel din veniturile fratelui decedat, neexistand datoria morala sa preia aceasta povara financiara.

As dori sa vad clar in aceasta situatie, necunascand dreptul civil in materie.

Multumesc,

Am un autoturism inregistrat pe persoana fizica (sotia), pe care doresc sa dau socrilor in folosinta. Transcrierea pe numele socrilor ne-ar costa foarte mult din cauza timbrului de mediu, fiind din 2006 norma de poluare Euro3.
Am decis sa le dam in folosinta fara a face transcrierea.
As dori sa stiu daca este legal ca o masina inregistrata pe PF sa fie folosita de o alta persoana (existand grad 1 de rudenie), chiar si in afara granitei tarii.
Ce legi reglementeaza acest lucru?
Trebuie sa facem o imputernicire daca persoana in cauza calatoreste cu autoturismul in afara granitelor tarii?
Multumesc pentru informatii.
Doresc sa intrerup concediul pentru cresterea copilului. As dori sa stiu daca trebuie sa depun la AJPIS o cerere, insotit de Deciza angajatorului primit la cererea mea de intrerupere a CCC? Am inteles ca au intervenit schimbari legislative in acest domeniu. As dori sa stiu cum s-au schimbat acestea, daca pot beneficia de stimulentul de insertie?