avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate acsa88

Activitate acsa88

Deci CEDO nu impune sa folosesc caile extraordinare de atac(cu exceptia recursului) ?
Doresc sa-mi spuneti daca avand Decizia definitiva a Curtii de Apel (in urma unui recurs cu privire la un litigiu de munca) am dreptul sa intocmesc dosarul pentru CEDO?

Va multumesc.
In acest moment pot incepe demersurile pentru CEDO ? Care sunt pasii ? Este posibil sa fac aceste demersuri fara avocat?

Multumesc.
Gabriela Pintea a scris:

...Prin urmare, în situaţia expusă de doamna/domnul care a deschis discuţia nu sunt aplicabile prevederile postate de dvs.


Este vorba de un litigiu de munca cu recurs pierdut.Prin urmare care este urmatorul pas judiciar?

Multumesc.
Răspuns la discuția Schimbare nume de familie...
Multumesc pentru raspuns.Mie numele de BOTEZ nu-mi place,eu fac confuzie intre b-p,t-d,f-v,nu stiu cum se numeste aceasta problema si nu il pot pronunta bine (eu in loc sa pronunt numele de BOTEZ pronunt POTEZ), plus ca mi se pare ridicol, s-a intamplat cand mergeam la examen sa aud cum o persoana rade cand se striga numele meu.Noul nume va fi ACSA (este un nume biblic,eu fiind penticostal.)

Multumesc pentru raspuns.As putea apela la un avocat pentru aceasta?
Răspuns la discuția Schimbare nume de familie...
Multumesc pentru raspuns.Si care sunt pasii?Cam cat dureaza aceasta procedura?

Din expierenta dumneavoastra este posibil sa imi fie aprobata cererea avand in vedere motivul sustinut?
Buna seara.Am pierdut recursul,s-a hotarat mentinerea sentintei data de tribunal.Doresc sa stiu care este urmatorul pas in justitie.

Multumesc.
Buna ziua.Doresc sa-mi schimb numele de familie deoarece nu imi place,este ridicol.Ati putea sa-mi spuneti daca este posibil.

Numele meu de familie este BOTEZ si nu o data m-am simtit umilit cand se afla cum ma numesc.Ati putea sa-mi spuneti daca este posibil.Daca da care sunt pasii care trebuie sa-i urmez.

Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Contestatii decizii concediere
freeelis va rog daca puteti sa-mi spuneti unde functioneaza Inspectia Judiciara.

smeagull cand s-au strigat dosarele totul a decurs normal pana la nr 50.dosarul meu era 51 dar la strigare s-a trecut de la dosarul 50 la dosarul 52,acestea fara nici o cerinta oficiala.
M-am ridicat in picioare si am spus doamnei Presedinte ca dosarul meu nu a fost strigat iar dumneaiei a afirmat ca nu era trecut pe lista.

Am studiat minutios dosarul in arhiva si am constatat ca dosarul era in regula,nu era nici o restanta.Am depus acte in dublu exemplar.Cand doamna avocat a unitatii a inmanat doamnei Presedinte inscrisuri eram la ultimul termen,mie nu mi-a inmanat duplicatul inscrisurilor si nu am primit nici o explicatie.

Procesul a inceput pe 29 februarie ac si pronuntarea a fost pe 24 octombie.(au fost 5 termene de judecata).CIM-urile au incetat pe data de 29 februarie si in aceeasi zi am depus contestatia.Am solicitat anularea deciziilor de concediere, anularea deciziei de sanctionare, reintegrarea in posturile avute anterior concedierii, plata salariilor din urma.Am invederat instantei ca unul din posturi nu s-a desfiintat realmente.Am initiat actiunea pentru ambele decizii de concediere.

Cazul fiind foarte complex,fiind implicate si alte institutii am inaintat doua memorii detailand aspectele litigiului.Dosarul are peste 350 de pagini.

Motivele financiare m-au impiedicat sa fiu asistata de un avocat, in schimb domna avocata a unitatii este o fosta judecatoare si consilier la Directia Muncii.

Răspuns la discuția Contestatii decizii concediere
freeelis a scris:

Puteti ataca hotararea instantei cu recurs , criticand-o ca nelegala si netemeinica.


Pronuntarea a fost ieri iar hotararea scrisa o voi primi in minim 30 de zile.Eu doresc sa stiu daca pot face vreun demers inainte sa primesc hotararea in scris avand in vedere faptul ca stiu solutionarea.