avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Activitate gev

Activitate gev

Buna ziua, am castigat un proces cu anularea unor hotarari AG cu drept de apel in 30 de zile. Daca asociatia declara apel eu ce am de facut? Ce acte trebuie sa intocmesc pentru acest apel?
Buna ziua, in data de 06.03.2024 am avut termen intr-un proces cu asociatia de proprietari eu fiind reclamant si cerand sa se anuleze hotarari AG. Din partea asociatiei de proprietari nu s-a prezentat nimeni. Pronuntarea a fost stabilita pentru data de 25.03.2024
Astazi am consultat dosarul electronic si am constatat ca ulterior termenului, mai precis pe 10.03.2024, a fost depus un inscris nou de catre asociatia de proprietari (un PV al altei AG pe care il consider fals, pana acum avem 3 variante ale aceluiasi PV)
Va rog sa-mi spuneti daca se accepta acte depuse ulterior si ce ar trebui sa fac eu mai departe. Cum imi transmit parerea despre el? Cum afecteaza pronuntarea acest inscris?
Buna ziua, deoarece AG din asociatia de proprietari a fost facuta cu numeroase incalcari ale L196/2018 am cerut in instanta anularea asa numitelor hotarari luate in AG. Am termen in 3 saptamani la 6 luni de la depunerea cererii de chemare in judecata.
In intampinare s-au recunoscut o parte din acuzatii, presupun ca voi castiga anularea hotararilor AG in totalitate. In baza acelor hotarari ilegale s-au cheltuit multi bani din fondurile asociatiei, fara acordul AG, la preturi umflate, fara a avea mai multe oferte.
Nu inteleg ce se va intampla mai departe, cum vor fi trasi la raspundere cei care au facut aceste fapte. Trebuie deschisa o alta actiune? Daca da, de cine? Pot eu ca simplu proprietar? Daca nu, cum sunt trasi la raspundere inclusiv materiala cei care au incalcat legea?
Buna ziua,
am cerut in instanta accesul la documentele asociatiei de proprietari enumerand documentele la care m-am gandit in acel moment (registre fonduri, facturi, liste de plata din tot condominiul). Am termen peste doua luni.

Intre timp mi-am dat seama ca doresc si accesul la corespondenta asociatiei cu institutiile locale (primarie, Politia Locala etc) Trebuie sa deschid alta actiune sau o pot adauga la cererea existenta? Cum fac asta?
Buna ziua, in luna octombrie am depus o plangere penala la Parchet insotita de peste 100 pagini de probe. Am primit repede o instiintare cum ca dosarul s-a trimis la Politia Economica pentru cercetare si de atunci nu s-a mai intamplat nimic. Stiam ca la un moment dat voi fi chemat pentru a da o declaratie, dar pana acum nu am fost chemat ... Este normala aceasta perioada de timp care pentru mine pare pierduta? Mai trebuie sa fac eu ceva ca sa impulsionez cercetarea?
Buna ziua, conform L 196/2018, art.29 (2) Dacă o hotărâre a adunării generale a asociaţiei de proprietari, o decizie a comitetului executiv sau a preşedintelui este contrară prevederilor prezentei legi sau este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceştia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său poate sesiza cenzorul/comisia de cenzori, compartimentele prevăzute la art. 10 sau, după caz, poate solicita instanţelor judecătoreşti anularea în tot sau în parte a hotărârii/deciziei şi/sau repararea pagubei cauzate.

Deoarece in asociatia din care fac parte nu s-a convocat AG conform L.196/2018 iar in timpul AG nu s-a votat nimic din ceea ce pretinde presedintele asociatiei ca s-a votat, am urmat pasii legali sesizand cenzorul si compartimentul specializat din primarie. Primaria s-a spalat pe maini si mi-a indicat ca daca sunt nemultumit sa merg in instanta. Am mers in instanta solicitand anularea totala a pretinselor hotarari AG. Termenele s-au tot decalat, a trecut un an in care s-au folosit banii asociatiei in mod ilegal. In curand sper sa se dea sentinta, probele arata ca am dreptate in totalitate.

Intrebarile mele sunt: ce se rezolva cu anularea asa numitelor hotarari daca intre timp s-au tocat in nestire banii asociatiei? Ce era de facut mai bine sau ce se poate face in continuare? Sunt in ceata totala, tot zbuciumul meu pare ca a fost in zadar.
Buna ziua,
Suntem o firma mica care face distributie pe plan local. Pentru a multumi un client, deoarece produsul nu exista in depozitul importatorului, am facut comanda directa la firma producatoare din Germania. Este vorba de 3 burghie, nu e cine stie ce marfa.

Marfa a venit la noi prin curierat rapid si a avut valoarea de 50 Euro. Aceste burghie le-am vandut mai departe clientului.

E prima data cand facem ceea ce se cheama "import" si am aflat ca si pentru aceste 3 burghie trebuie sa raportam in e-transport. Intrebarile mele sunt:
1. chiar trebuie sa raportam cumpararea in e-transport?
2. daca da, cum se face aceasta raportare?
3 e suficienta inscrierea in SPV facuta pentru e-factura sau trebuie sa facem alta inscriere in alta parte?
multumesc
Buna ziua, am facut o plangere penala impotriva unor vecini de bloc care o fac pe sefii, s-a dispus inceperea cercetarilor, inca nu am fost contactat. Intre timp au aparut si alte probe (inscrisuri), cum pot sa le adaug la dosarul de cercetare?
Buna ziua, am formulat o cerere de chemare in judecata, parat asociatia de proprietari, pentru anulare Proces Verbal AG. Am primit primul termen in aprilie 2024. Dovezile sunt clare, dupa parerea mea, nu s-a respectat procedura de convocare si reconvocare iar hotararile incalca legea. Cam cat dureaza si cate termene vor mai fi pana la o hotarare?