avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate romeot27

Activitate romeot27

Răspuns la discuția Se considera inselaciune?
Sa va dau detalii mai exacte sa stiti despre ce e vorba.

Apartamentul valora 22000 euro. Contractul de vanzare cumparare (defapt era un credit bancar pentru tineri pentru a-si achizitiona o casa) sa facut intre banca si tineri pe 13000 euro; suma mica ceruta de la banca comparat cu valoarea imobilului a fost cu acordul tuturor partilor (tatal si ambii copii, e vorba de 2 fete).

Asftel tinerii au ajuns in posesia a 13000 de euro din care 11000 euro au ajuns la mama (exact cat valora jumatate din apartament) mama fiind pana in final despagubita si in urma divortului a putut pleca din casa fara alte pretentii.

Restul de 2000 euro au ramas la tineri.

Tatal nu a primit nici un ban. Intelegerea era ca tatal sa fie intretinut in schimbul acordului lui de a vinde apartamentul cu 13000 in loc de 22000 cat valora de drept. Adica tatal i-a facut cadou tinerilor cealalta jumatate de casa ce-i cuvenea in urma divortului, in schimbul intretinerii.

Urmatorii 7 ani au stat impreuna, timp in care tinerii nu i-au mai dat contractul pentru a putea avea adresa in buletinul pe adresa apartamentului si la final l-au aruncat in strada.

Asa e cumva mai explicita istorioara.

Acum as vrea ca tatal sa o dea in judecata ptr inselaciune premeditata pe fica (i-a prostit pe toti) plus de asta tatal in tot acesti 7 ani cat a stat impreuna cu tinerii in apartament a mai si platit 50% din cheltuieli, in medie 4-500 RON pe luna. (in apartament fiind 3 persoane mature). Astfel, tatal nu a primit nici un ban din contract, timp de 7 ani a platit aprox. 10.000 euro la intretinere, acum nici apartament nu mai are si ce e mai grav, sta pe la alte neamuri ptr ca nu mai are nimic a lui.

Se poate considera asta inselaciune cu premeditare?

Va multumesc.
Buna,

O sa descriu o scurta istorioara si as vrea sa va dati cu parerea daca se poate face ceva in instanta.

Daca o fica reuseste sa lamureasca pe un parinte sa treaca prin contract de vanzare cumparare apartamentul parintesc, si ulterior expirand buletinul tatalui, nu vrea sa prelungeasca buletinul cu adresa apartamentului (tatal fiind obligat sa ceara ajutorul celuilalt copil sa-si faca buletinul), apoi ulterior sa-l dea afara din casa, asta se numest einselaciune? Se poate da in judecata treaba asta? Toate actele sunt pe fica acuma. Tatal nu mai are nimic si e dat afara. Banii in urma contractului de vanzare cuparare a ajuns la mama, care a divortat de tata si a fost despagubita cu suma a 50% din valoare. Tot contractul de vanzare cumparare era exact pe suma cat era despagubirea mamei.

A doua fica a renuntat la partea ei din partea tatalui, doar verbal, lasand sa nu ceara nimic de la ea nicicand.

Se poate asta ataca in instanta ca si inselaciune daca sunt martori care confirma ca toate dscutiile erau de intretinerea tatalui cu schimbul apartamentului.

Ce parere aveti?

Buna,

Am un PFA deschis in luna 10.2012. Au trecut 6 luni de atunci si am facturi emise in valoare de 14000 RON. Nu sunt angajat in alta parte, deci sunt pasibil de plata la sanatate. Ignoram cheltuielile pentru moment. Considerand ca nu am avut cheltuieli deloc.

Nu am angajati, nu sunt platitor de TVA. Nu am mijloace fixe. Cod CAEN este 6311 si sistemul de impozitare este cel real. (fara norma de venit).

Nu am platit inca taxe la stat deloc in astea 6 luni. Nici impozitul, nici CAS, nici sanatate.

Puteti va rog sa simulati un calcul estimativ al sumelor pe care le datorez la stat? Nu e fff importanta suma de plata pe cat mai degraba procedura ma intereseaza, ca sa o memorez pentru totdeauna, raportat la noile reglementari din 2013.

Daca se poate sa-mi explicati dintre soldurile datorate la stat, cate se platesc lunar, cate se platesc anual si cate trimestrial.

Si va rog si despre declaratiile astea ciudate la stat care trebuiesc facute, cand se fac si care sunt cele care ma privesc pe mine.

Stiu ca raspunsul pare a fii jumate de constitutie :) dar sigurat si altii au problema asta si cu cat e mai detaliat raspunsul cu atat lamuriti pe cat mai multi cititori de ai dumneavoastra. Am citit postari suficiente sa inteleg ca nu este unul complet cap-coada care sa lamureasca pe un incepator ca mine. Sau daca este, nu l-am gasit.

Multumesc.
Răspuns la discuția Informatii taxe si impozite PFA
Multumesc pentru raspuns.

Pentru pct 1 (adica despre taxe) as putea sa va rog sa-mi oferiti un exemplu concret de derulare a acestor proceduri?

Exemplu: ptr pensie ... trebuie sa depun declaratia X pana in data de X al anului X ... declaratia se refera la venitul de pe anul X .... la care se aplica 31,5% si suma rezultata poate fii platita la finante in X transe ... sau ... finantele imi trimit acasa ceva hartie cu care ma instiinteaza care e suma de plata si in cate transe trebuie so platesc, si pana cand....

- la fel si la somaj si la fel si la impozit pe venit

As putea sa stau sa citesc tone de articole, va multumesc pentru ajutor, dar sunt atat de multe hotariri si legi incat sigur as face o mare ciorba din ele.

Sunt foarte derutat de acest procent de 31,5% de la pensie, ce inseamna? .... ca procentul e imens. Mai mare ca TVA-ul ... si nu stiu prea multe de modul cum se calculeaza si cum se plateste.

Multumesc de intelegere.

Buna,

Recent mi-am creat un PFA.
Sunt putin derutat sau neinformat de unele detalii, a ce pot face si ce nu pot face in limitele firmei.

O sa incerc sa imi exprim problema punctual, si daca exista cineva mai intelegator sa i-mi ofere detaliile tot punctual. Eventual sa-mi da-ti linkuri catre intitutiile statului unde pot citii detaliile. Sa nu triez tot site-ul mfinante.ro pentru o informatie.

1. As vrea sa stiu legat de taxe si impozite. Cate am, care sunt si cand se platesc, la ce interval. Eu stiu pana acum ca am 5% la sanatate, 33% la pensie si 16% impozit pe profit. As vrea sa stiu daca e ceva in plus de asta si cand se platesc acestea la stat. Lunar, semestrial sau anual. E real 33% pentru pensie / luna? Mi se pare foarte mult. Adica 16%+5%+33% = 54% pe luna ???? jumatate din profit dai la stat inapoi? Va rog sa ma corectati ca sper sa gresesc la punctul acesta.

2. Tipul de impozitare la care m-am incadrat este cel real. Adica incasari-cheltuieli=profit. CAEN 6311 nu are in judetul meu norma definita, deci nu aveam de ales. Acum as vrea sa va intreb la CAEN 6311 "Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe " ce pot cheltuii? Ca prea multe nu se poate achizitiona pe domeniul acesta. Adica cum pot sa fac cheltuieli pentru a avea profitul sub 800 RON ... pentru a nu mai plati cei 33% pensie. (ptr ca e mult 54% pe luna sa platesc la stat).

3. Am inteles ca pot sa fac cheltuiala si prin plata utilitatilor pentru sediul firmei. Cat la suta (%) am voie sa consider cheltuiala din utlizati, si care dintre utilitati le pot considera cheltuiala. curent, telefon, internet, tv, apa ... Trebuie sa adaug anexa la contractul de comodat pentru asta si sa specific in clar acest procent?

4. Care e diferenta daca am mai multe coduri CAEN sau numai unu ... la plata taxelor. Se calculeaza la fiecare CAEN separat profitul? Si se considera separat incasari, cheltuieli? Intreb in ideea in care daca voi activa un nou CAEN, ma ajuta cheltuiala pe acest nou domeniu la CAEN-ul 6311? Adica incasez din serviciile CAEN 6311 si fac cheltuiala pe CAEN XXXX cel nou. Astfel profitul sa ramana sub 800 RON. E posibil asa ceva?

5. Exista si la PFA dividente sau numai la SRL. Si daca exista, se taxeaza cu 16% si dividentele? In cazul in care le scoti din firma.

6. Eu find administratorul, adica cel ce e declarat proprietar firma, eu pot sa ma angajez la PFA-ul meu?

Multumesc. Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.