avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Alin Romulus Pãcurar -Birou de Mediator

Activitate Alin Romulus Pãcurar -Birou de Mediator

Răspuns la discuția vanzare cumparare casa si teren
Contract de vânzare-cumpărare imobiliar pur şi simplu încheiat la un notar.
Răspuns la discuția partaj
Legea Medierii 192/2006 a fost modificată şi complectată de Legea 115/2012 cu aplicabilitate din 01.10.2012. Art. 59.2 ,, Cererea adresată instanţei , privind pronunţarea unei hotărâri care să consfincţească înţelegerea părţilor rezultată din acordul de mediere , este scutită de plata taxei judiciare de timbru , cu excepţia cazurilor în care acordul de mediere priveşte transferul dreptului de proprietate asupra unui bun imobil , a altor drepturi reale , partaje şi cauze succesorale ,,.Ca atare avantajul avut înainte de 1 octombrie 2012 , privind returnarea taxei judiciare de tiimbru în cazul încuviinţării de către instanţă a unui acord de mediere survenit între părţile litigioase , a ,, căzut ,, recomandarea mea este calea medierii urmată de verificarea acordului de mediere şi autentificarea lui la notar. 1.Partajul unui bun imobil este supus verificării notarului şi înscrierii dreptului de proprietate la OC.P.I. 2. Taxa notarială este de 0,3 % din valoarea imobilului faţă de 3 % căt este taxa judiciară de timbru în cazul promovării unei acţiuni în instanţă.3. Costurile pecuniare , de timp şi stres privind onorariul mediatorului şi notarului sunt mult mai mici decât cheltuielile aferente unei acţiuni în justiţie.Succes la maxim !
Răspuns la discuția Cedare casa catre o alta persoana
Donaţie încheiată la un notar. Toate transferurile de proprietate asupra unui imobil sunt supuse verificării notariale conform Noului Cod Civil. Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară înscrie dreptul de proprietate asupra unui imobil doar în baza unui act autentic încheiat la notar ( Donaţie sau Contract de Vânzare-Cumpărare ) sau a unei sentinţe judecătoreşti definitive. Cum nu vă aflaţi în conflict ...! Taxele notariale sunt 0,3 % din valoarea imobilului plus onorariu , taxa de timbru necesară la instanţă în cazul declanşării unei acţiuni în justiţie este de 3% din valoarea imobilului plus cheltuielile de timp şi altele .Puteţi contacta şi un Mediator dacă doriţi rezolvarea situaţiei dvs. în condiţii de confidenţialitate , rapid şi eficace. Succes la maxim !