avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Activitate doriodan

Activitate doriodan

Răspuns la discuția Privilegiu imobiliar
Buna,
Am fost si eu la oficiul cadastral si mi-a spus ca nu pot sa cer privilegiu imobiliar deoarece nu este o sentinta judecatoreasca. In lege nu specifica aceasta. Asociatia trebuie sa astepte hotararea care poate dura sau sunt cai legale de a cere acest privilegiu imobiliar?
Stiu caz in care in aceasta perioada proprietarul a facut un imprumut cu ipopteca si asociatia nu a putut recupera bani.

Ce se intampla daca apartamentul nu este intabulat? Se mai poate cere instituirea privilegiului imobiliar?
Răspuns la discuția Excluderea din asociatie
Buna seara,

Puteti sa-mi spuneti daca fiica unui proprietar membru al asociatiei s-a casatorit si au ramas in apartamentul parintilor si parintii au cumparat o garsioniera din imobil, fiica este membru al asociatiei daca nu a facut cerere de inscriere?
Răspuns la discuția Sistare apa potabila
Recuperarea s-a facut partial pentru ca sotul era pensionar si s-a recuperat suma datorata de el si sotia lucra la o agentie de asigurari i s-a retinut o suma dupa care a trecut la firma fiului ei si executorul nu a mai putut recupera debitul restant.
Problema este ca cei doi au divortat, sotia si fiul a ramas in apartament, firma fiului a falimentat,apartamentul este girat la banca si asociatia nu mai are de unde sa recupereze datoriile. Decizia comitetului mi se pare o decizie de moment, de constrangere imediata dar este una legala? Trebuie ca adunarea generala sa i-a o decizie in aceasta privinta sau e suficenta decizia comitetului.
Buna seara,

Locuiesc intrun imobil cu foart multe restante la utilitati si comitetul executiv a hotarat ca la un apartament cu restante de peste 100 milioane de lei sa inchida apa rece si sa-l trimita din nou in insatnta pe proprietar.Este legal sistarea apei potabile in urma deciziei comitetului executiv? Mentionez ca vecinul nu a platit la asociatie niciodata doar prin executare silita.Da de la ultima instanta s-a sustras de la plata si am ramas fara posibilitate de recuperare.