Legat de acest subiect, speta mea este mult mai complicata:
Sotia a parasit domiciliul conjugal si a introdus divort cand fiul nostru avea 6 luni, spunand ca este doar copilul ei, eu sa-mi fac altul. De atunci a facut tot posibilul sa imi interzica accesul la fiul meu (si pana acum a reusit). Nu a respectat ordonante presedintiale, nu respecta nici in acest moment (la mai bine de 2 ani) programul de relatii personale din sentinta de divort, ramasa definitiva si irevocabila dupa curtea de apel.
La cateva luni de la ramanerea definitiva si irevocabila a sentintei de divort, dupa ce am facut a 2 plangere penala pe nerespectarea programului si in momentul in care am cerut custodia comuna pe noul cod civil, a parasit teritoriul tarii cu fiul nostru.
La prima plangere penala, procuratura i-a dat neinceperea urmaririi penale.
La a doua i-a dat amenda, care a ramas definitiva dupa ce a parcurs toate caile de atac.
Acum este in faza de urmarire penala a 3 plagere de nerespectare a programului.
Am custodia comuna obtinuta la judecatorie, apelul a fost declarat tardiv si urmeaza probabil sa faca recurs, dar teoretic in acest moment am custodie comuna, dar nu am o sentinta definitiva si irevocabila cu care sa o demonstrez.
In concluzie, consider ca am urmat toate procedurile legale. Totul se misca extraordinar de greu in Romania. Eu nu mi-am vazut fiul de mai bine de 2 ani de zile iar fosta sotie s-a ales doar cu o amenda pana acum.
Mentionez ca programul de vizita prevede: "in fiecare sambata si duminica, intre orele xx-xx, la domiciliul tatalui". Am fost la domicilul ei din tara, aproape in fiecare sambata si duminica, de peste 150 de ori pana in acest moment (inclusiv dupa ce a plecat din tara), tot timpul cu cate un martor.
Ma puteti ajuta si pe mine cu ceva sfaturi? Cum sa mai procedez? Ce sa mai fac?
Multumesc anticipat.
Ce inseamna "Nu este opozabil tertilor"? Cu ce ma poate afecta daca nu doresc sa-l vand sau sa garantez cu el la credit de ex.?
Pana la urma voi plati acel impozit si voi intabula dreptul de proprietate dar peste cateva luni, acum nu mai am bani pentru acel impozit.
Daca platesc impozitul si il intabulez peste 6 luni este "grav"?
Buna ziua
Tocmai am adjudecat un imobil prin licitatie si am aflat ca pentru a putea inscrie actul de adjudecare in CF, trebuie platit 2% impozit pe transferul dreptului de proprietate (impozit pe care fostul proprietar nu il va plati niciodata).
Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu platesc acel impozit si nu inscriu actul de adjudecare in CF? (cel putin deocamdata, cateva luni, un an...)
Ce riscuri implica, ce se poate intampla pana il inscriu?
Buna ziua
Am urmatoarea dilema legata de timbrarea unui partaj.
Daca sotia a introdus partaj si a specificat valori mult mai mari decat cele reale si eu contest aceste valori, eu trebuie sa platesc 3% din totalul valorii contestate?
Ea a indicat valorile de achizitie de acum 5 ani si in unele cazuri valori mai mari decat cele de achizitie de acum aprox. 5 ani.
Pe ea nu o afecteaza faptul ca a specificat valori asa mari pentru ca cere reducere/scutire de taxa de timbru pt. ca are venituri mici sau deloc (a rentuntat la lucru la inceputul anului).
Pe mine insa ma afecteaza foarte mult pentru ca trebuie sa contest o valoare destul de mare, la care se aplica acesti 3%.
Cum sa procedez?
Multumesc