Buna ziua
Tocmai am adjudecat un imobil prin licitatie si am aflat ca pentru a putea inscrie actul de adjudecare in CF, trebuie platit 2% impozit pe transferul dreptului de proprietate (impozit pe care fostul proprietar nu il va plati niciodata).
Intrebarea mea este: ce se intampla daca nu platesc acel impozit si nu inscriu actul de adjudecare in CF? (cel putin deocamdata, cateva luni, un an...)
Ce riscuri implica, ce se poate intampla pana il inscriu?
Nu este opozabil tertilor. Iar impozitul trebuie platit ca vreti sau nu! Sfatul meu este sa platiti impozitul si sa va intabulati dreptul de proprietate.
Ce inseamna "Nu este opozabil tertilor"? Cu ce ma poate afecta daca nu doresc sa-l vand sau sa garantez cu el la credit de ex.?
Pana la urma voi plati acel impozit si voi intabula dreptul de proprietate dar peste cateva luni, acum nu mai am bani pentru acel impozit.
Daca platesc impozitul si il intabulez peste 6 luni este "grav"?
Cu cat mai repede cu atat mai repede. cartea funciara este sistem de publicitatenprin care dvs faceti cunoscut tuturor ca acel imobil este proprietatea dvs. Nu l puteti instraina sau greva daca nu aveti intabulare.
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)