avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stabilire taxa timbru partaj pentru valoare contestata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stabilire taxa timbru partaj pentru valoare contestata

Buna ziua
Am urmatoarea dilema legata de timbrarea unui partaj.
Daca sotia a introdus partaj si a specificat valori mult mai mari decat cele reale si eu contest aceste valori, eu trebuie sa platesc 3% din totalul valorii contestate?
Ea a indicat valorile de achizitie de acum 5 ani si in unele cazuri valori mai mari decat cele de achizitie de acum aprox. 5 ani.
Pe ea nu o afecteaza faptul ca a specificat valori asa mari pentru ca cere reducere/scutire de taxa de timbru pt. ca are venituri mici sau deloc (a rentuntat la lucru la inceputul anului).
Pe mine insa ma afecteaza foarte mult pentru ca trebuie sa contest o valoare destul de mare, la care se aplica acesti 3%.
Cum sa procedez?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Timbru judiciar de 3 lei - exista ? Krissia . Krissia . La o actiune reprezentand contestatie la executare introdusa de mine mi s-a solictat timbru judiciar de 3 lei. Am solicitat la posta dar mi s-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Costurile divortului Nicolae Dediu Nicolae Dediu “Câştigătorul litigiului este cel mai mare perdant” Abraham Lincoln, autorul citatului, a justificat afirmatia prin faptul că, de cele mai ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru b-8 b-8 Sunt intr-un proces de partaj, si am fost obligat sa platesc o taxa judiciara de timbru foarte mare. Cu toate ca am depus documente ca nu realizez venituri ( ... (vezi toată discuția)