avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanbodea

Activitate bogdanbodea

Răspuns la discuția Injurii la adresa mea
Bine asta inteleg...dar daca te injura si direct ?
tgeorgescu a scris:

La cat se injura pe internet si cate amenintari cu bombe sunt in fiecare zi, Politia n-ar avea alta treaba daca s-ar ocupa de ele.


Buna ziua...un coleg de clasa,direct, pe internet m-a injurat.....si s-a legat de mama mea,cu injurii cum ar fi ca isi baga stiti voi ce in mama mea.Intai am primit un mesaj de la el in care m-a facut diabolic.Astazi i-am spus ,de ce mi-a scris asa si a inceput sa ma injure.Ce pot face?
Răspuns la discuția Cum devin procuror criminalist?
DahliaNoir a scris:

In primul rand termina liceul. Apoi facultatea de drept.Acolo o sa te lamuresti exact cum sunt toate astea.
Esential e sa ai invedere ca termenii de criminalist, criminalitate, crime vin de la traducerea din engleza a lui "crime scene". Crime scene desemneaza locul faptei..fapta ce poate fi orice infractiune: furt, omor, inselaciune. Prin "crime" sau orice derivat nu se intelege exclusiv omoruri...(adica infractiunile prin care se atenteaza la viata persoanelor) ci absolut foate faptele incriminate de legea penala. Din pacate, jurnalisti dezinformati si filmele au lasat impresia ca procurorul criminalist e baiatul(fata ) ala (aia)de alearga dupa criminali in serie si cu inteligenta lui reuseste sa-i prinda pe nenorociti ca mai apoi sa-i fluture pletele in vant mai ceva ca steagul Americii si sa se uite din poze superiori si importanti. De fapt, in realitate, situatia e total diferita. Incepi mereu cu infractiuni mici si numai daca te dovedesti competent incepi sa primesti cazuri mai dificile. Lucrezi mult la birou intocmind tot felul de documente.
Cercetarile asupra modului in care s-au desfasurat infractiunile pentru a se stabili vinovatul se fac de procuror si organele de cercetare penala.
Tu poti sa te faci procuror sau lucrator specializat in Ministerul administratiei si Internelor.
Ti-am expus cele doua variante prin care se poate ajunge procuror mai sus. Procurorul e superiorul lucratorilor specializati MAI. Pentru a fi procuror treci prin facultatea de drept. Pentru a fi lucrator MAI trebuie sa termini Academia de Politie.


deci nu ma lamuresti cum trebuie

Răspuns la discuția Cum devin procuror criminalist?
bine,dar eu am spus procuror criminalist,nu avocat
Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad procese?