avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate marilenabaiko

Activitate marilenabaiko

Răspuns la discuția Straini de succesiune
În dosarul de succesiune din arhivă nu exista nici un act sau o declaratie de renuntare .
Sunt implicata intr-un proces de succesiune unde una dintre parti a cerut introducerea in masa succesorala a unui imobil care a apartinut bunicilor din partea mamei mele care acum este decedata.Proprietarul imobilului este acum o sora de-a mamei, care ar fi fost declarata unic mostenitor intr-o succesiune dupa bunicul meu dezbatuta la notariatul de stat in anul 1986. Nimeni nu a stiut de aceasta succesiune pana acum, iar pe certificatul de mostenitor bunica mea si celelate surori apar trecute la persoane straine de succesiune.Precizez faptul ca nu exista nici o semnatura in dreptul numelor acestora si nu este precizat nici data si nici numarul vreunui act prin care ar fi cedat partea lor surorii declarate mostenitor. Ce inseamna in acest caz termenul de straini de succesiune?
Una dintre banci mi-a oprit o suma de bani care mi-a intrat azi in cont desi vineri mi-a ridicat poprirea in baza incheierii civile pe care am depus-o la banca. E legal ?
Azi am dus la banci incheierea prin care s-a dispus suspendarea executarii silite. La una dintre banci au spus ca aceasta incheiere nu are nici o valoare si ca trebuie sa obtin de la executor o adresa in care sa dispuna ridicarea popririi. Ce sa fac?
Dacă mi se face o plată directa prin trezorerie intr-un cont in care nu sunt eu titular , mi se poate poprii suma respectiva?
Mai am o nelamurire. Eu am retinere pe statul de plata 740 lei (un CAR), suma care este cam 40 % din salariu. Acum mi s-a retinut si 33% din banii de pe card direct la bancă pe baza executării silite. Ce pot face ca să nu mi se retină si luna viitoare acest procent de aproape 80% din venituri?
Lucrez în învățământ si contabila scolii nu este de acord,spune că nu se poate.
Multumesc frumos pentru raspuns.Luni îmi intra salariul si mi s-a spus de la bancă ca mi se va opri 30% din el (cam 600 de lei) .Acesti bani îi voi mai putea recupera ? Cam care este procedura?
Contractul a fost facut pe 56 de saptamâni.Nu se poate vorbi si despre o prescriere ???
În luna februarie 2011 am facut un împrumut la Provident, iar in martie 2012 am ramas fara venit si nu am mai putut achita ratele saptamânale.Azi am primit o încheiere din partea unui executor judecătoresc , neinvestită la judecătorie, si tot astăzi mi s-a facut poprire pe conturile din bancă.Precizez că nu am primit nici o somație până acum.Pot face cerere de executare silită? Pensia alimentară pe care o primesc în unul dintre conturi poate fi supusă popririi ?