avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Straini de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Straini de succesiune

Sunt implicata intr-un proces de succesiune unde una dintre parti a cerut introducerea in masa succesorala a unui imobil care a apartinut bunicilor din partea mamei mele care acum este decedata.Proprietarul imobilului este acum o sora de-a mamei, care ar fi fost declarata unic mostenitor intr-o succesiune dupa bunicul meu dezbatuta la notariatul de stat in anul 1986. Nimeni nu a stiut de aceasta succesiune pana acum, iar pe certificatul de mostenitor bunica mea si celelate surori apar trecute la persoane straine de succesiune.Precizez faptul ca nu exista nici o semnatura in dreptul numelor acestora si nu este precizat nici data si nici numarul vreunui act prin care ar fi cedat partea lor surorii declarate mostenitor. Ce inseamna in acest caz termenul de straini de succesiune?
Cel mai recent răspuns: marilenabaiko , utilizator 15:33, 6 Mai 2016
Buna ziua,
Puteau sa fie straine de succesiune prin aplicarea prevederilor art. 700 Cod Civil valabil in acel moment.
Discutati cu avocatul care va reprezinta interesele si vedeti care sunt caile de urmat.
În dosarul de succesiune din arhivă nu exista nici un act sau o declaratie de renuntare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila valit valit Buna ziua, Suntem, de fapt sotia mea, intr-o situatie dificila in privinta unei mosteniri si dorim un raspuns avizat la situatia noastra. Eu (sotul) nu sunt ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)