avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian1994

Activitate Adrian1994

Buna seara,

detin o autoutilitara pe care o folosesc 100% in scopul societatii(obiect de activitate comert) si un autoturism. Amandoua deocamdata sunt pe persoana fizica insa, avand in vedere ca am cheltuieli cu reparatii, motorina etc as dorii sa le trec sub proprietatea firmii pentru a deduce 100% din cheltuieili autoutilitarei si 50% din cate am inteles pentru autoturism.
As dorii sa stiu si eu pasii care sunt de facut, procedurile contabile si ce avantaje/dezavantaje ar fii in afara a celor enumerate mai sus si a taxelor(asigurari etc) mai mari...

Ps autoturismul este neinmatriculat in tara, urmand sa fie inmatriculat si platita taxa de timbru(700€ cca)

Multumesc anticipat
Buna seara,
vroiam sa ma lamuresc cu o problema, am inteles ca la un magazin mixt in caz se are in plan de a deschide si Bar se poate primi o autorizatie ptr. a vinde bautura la sticla si se poate face cafea.
Este adevarat?
Ce trebuie facut daca da?

Multumesc
Am inteles.
Multumesc
Inteleg, deci asta inseamna sa treaca firma pe numele meu, nu?
La ce va referiti cu raspunderea fiscala majora?

Multumesc mult
Buna seara,
tatal meu detine un srl si doreste sa ma adauge pe mine administrator sau daca este mai avantajos(cheltuiala si timp pierdut) sa treaca srl'ul direct pe numele meu, deci sa elimine orice fel de legatura cu firma.

Care este cea mai buna solutie si cam cat costa una si cat cealalta? Iar cat timp dureaza?

Multumesc mult!
Buna seara,
am un magazin mixt pe SRL iar deocamdata nu sunt platitor de tva si platesc impozit 3% pe venit.
Doresc sa ma lamuresc si eu cu cateva chestii:

- este mai bine cu plata la 16% din profit sau 3% pe venit?
- cheltuielile pe firma, sunt scazute daca esti platitor de tva sau daca platesti impozit 16 din profit? sau mai bine zis, cum se procedeaza cu cheltuielile pe firma?
- iar daca am de gand sa merg pe investitie gen achizitie lazi frigorifice, constructie cladire, achizitie masina etc nu este mai avantajos sa trec firma la platitor de tva?

multumesc ptr orice raspuns
o seara placuta
Răspuns la discuția Supraveghere magazin mixt
ynocentta a scris:

Legea nr 333/2003
ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Romane, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.
...
ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...

Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.


Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal,fiind necesar proiecte avizate de IGPR- H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006
Proiectele ce trebuiesc avizate sunt: - obiective strategice
- unitati financiar-bancare
- institutii de interes public: gari, autogari, primarii, scoli, gradinite
- cazinouri
- case de schimb valutar si amanet
- magazine de bijuterii
- magazine de produse electronice si calculatoare
- casieriile
- magazine comerciale
- supermarket-urile
-magazine de arme si munitii
- spatii de comercializare a produselor petroliere
- detinatorii de produse ori substante toxice: depozite, farmacii

Licenta se obtine dupa verificari ale IGPR-ului si cu acordul SRI
Legea accepta montarea sistemelor de alarma doar de catre persoane fizice/juridice autorizate






Buna ziua,
am intrebat la politie ce imi trebuie pentru a putea instala camere de supraveghere in magazin mixt si mi sa spus ca absolut nimic, numai sa nu filmeze parti in exteriorul proprietati... ce sa mai cred?

Multumesc
Buna ziua, ma intereseaza sa imi cumpar o masina pentru a aproviziona magazinul mixt si ma intereseaza daca sa il trec pe firma sau pe numele meu(persoana fizica).

Daca il trec pe numele meu, trebuie sa fac vreun contract? Pot sa am probleme daca ma opreste politia si am marfa cu factura pe firma?

Multumesc
Salutare,

doresc sa instalez un sistem de supraveghere intr-un magazin mixt, de ce am nevoie si cum trebuie sa procedez?

p.s. magazinul mixt este pe un srl

Multumesc mult
lucian huzum a scris:

Pentru închidere depuneţi la organul fiscal rezoluţia Registrului Comerţului de aprobare a cererii de închidere a punctului de lucru.


Cat timp ai la dispozitie pentru a inchide un punct de lucru dupa incheierea activitati?

multumesc