avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate MrCroft

Activitate MrCroft

Da, in declaratie scrie "cifra de afaceri". (punct)
Dar, din moment ce in instructiuni spune ca "nu trebuie sa depuna aceasta declaratie persoanele care nu au realizat prestari/livrari de servicii/bunuri pe teritoriul tarii", se intelege ca veniturile din aceste servicii (prestate pentru beneficiari externi - mai exact Elvetia in cazul meu, daca are vreo importanta tara) nu au de ce sa faca parte din aceasta declaratie. Nu stiu daca e ok nici cum ai facut tu (ma refer la faptul ca ai inclus acest venit extern in declaratie, fara sa fi avut un sfat din partea cuiva de specialitate), nici cum am inteles/dedus eu din instructiunile de completare. Presupun ca e mai bine sa le declari, chiar daca nu trebuie (ma gandesc ca acest scenariu nu implica nicio penlizare)... decat invers, sa trebuiasca declarate si sa nu o faci (in acest caz e posibil sa existe o penalizare/amenda).

In orice caz, eu am completat declaratia in ambele scenarii, in cel mai rau caz merg cu amandoua completate si intreb direct la ghiseu pentru a ma asigura ca o dau pe cea corecta.
As fi fost totusi interesat sa aflu raspunsul exact, de la cineva de specialitate, chiar inainte de a merge la ghiseu.
Buna ziua,

Am PFA la norma de venit, CAEN 6202 (Consultanta IT).

1. Din ce am citit in instructiunile de completare a declaratiei 392B, aceasta declaratie trebuie depusa doar de catre persoanele care au realizat prestari de servicii pe teritoriul tarii. Din asta deduc faptul ca veniturile ce provin din afara tarii sunt excluse din aceasta declaratie, chiar daca eu trebuie totusi sa o depun, dat fiind faptul ca am efectuat prestari de servicii si in interiorul tarii (nu doar extern). Eu am realizat prestari de servicii atat pe teritoriul tarii cat si in afara (mai exact in afara UE). Ce suma trebuie sa declar in 392B, din moment ce nu sunt exclus de la depunerea acestei declaratii? Doar suma veniturilor interne, SAU suma tuturor veniturilor (interne + externe)? Din moment ce nu se specifica in instructiuni exact ce venituri trebuie sa includa declaratia odata ce exista obligativitatea depunerii ei, doar se mentioneaza cine trebuie sau nu trebuie sa depuna 392B.

2. Am cautat recent pe net si am gasit o informatie cum ca cei care presteaza servicii (sau livrari de bunuri) intracomunitare trebuie sa depuna declaratia 390. Din definitia gasita pe net, "intracomunitar" inseamna "in interiorul comunitatii europene". Din moment ce veniturile mele externe provin din tari ce sunt in afara comunitatii europene, presupun ca sunt exclus de la depunerea aceste declaratii 390, corect?

3. Exista totusi vreo obligativitate de a mentiona in vreo alta declaratie si aceste venituri din afara comunitatii europene? Creeaza aceste venituri externe vreo obligativitate in depunerea vreunei declaratii sau sunt excluse complet?



Multumesc anticipat pentru orice raspuns clarificator!

Marian
Același lucru le-am spus si eu celor de la banca. Dar procedura lor cere adeverinta de venit. In orice caz, am obținut-o intre timp si (din pacate) atesta norma de venit se pare, nicidecum venitul real declarat de mine in 392b. Si aceasta norma de venit nu ma ajuta cu nimic, ținând cont de faptul ca am un alt credit (2 credite de fapt - nevoi personale plus credit pt autoturism). La alta banca (la care am obținut creditul pentru masina plus credit pentru nevoi personale - pentru avans 25% autoturism) mi-a luat in considerare chiar declarația 392b si registrul de încasări întocmit de mine. De asemenea, am arătat si un contract de colaborare pe perioada nedeterminata cu remunerație lunara fixa. Depinde de la banca la banca, fiecare cu procedurile lor se pare. Poate mi-ar fi luat in calcul si cei de la ING un astfel de contract, doar ca acum nu mai am acel contract cu o firma din România, ci cu o firma din afara tarii, dintr-un stat din afara UE chiar.
Buna ziua,

Am pfa pe norma de venit.
In urma cu un an am obtinut un credit auto pe pfa. Pentru demonstrarea venitului am avut nevoie doar de declaratia 392b si de registrul de incasari si plati (care este intocmit de mine, nu inteleg cum poate fi dovada de venit - oricine poate minti in propriile documente/declaratii).
Acum, pentru un card de credit la ING, imi cer adeverinta de venit de la anaf.
Intrebarea mea este daca pe adeverinta de venit anaf-ul imi va trece ca venit ceea ce am declarat eu in 392b? Sau imi va trece norma de venit?
Ca daca imi va trece norma de venit, nu ma va ajuta cu nimic.
Pe de alta parte, ma gandesc ca daca imi trece ce am declarat in 392b, atunci oricine ar putea obtine orice credit deoarece sumele din 392b sunt declarate de mine, oricine ar putea minti si ar putea declara un venit de 10 ori mai mare decat cel real (in limita trecerii la sistem real, desigur).


Multumesc anticipat pentru raspuns!

P.S. Cred ca e categoria/sectiunea potrivita pentru intrebarea mea, nu am gasit altceva mai apropiat... Daca nu e locul potrivit, va rog daca puteti sa ma indrumati catre alta categorie/sectiune de pe forum. Multumesc.
adrian_t87 a scris:

Orice am face va exista- germanalex
Este clar ca nu va putea fi eradicata- avocat_lascoschi
Rationamentul este valabil pentru furt, omor ???
Si acestea vor exista si nu vor putea fi eradicate deci dupa logica dumneavoastra legalizam si impozitam furtul si omorul
Argumentele dumneavoastra sfideaza inteligenta euglenei verzi.
Ma refer la argumente si nu la persoana, nu vorbesc despre persoane pe care nu le cunosc, iar daca nu vreti caargumentele sa fie analizate nu le publicati.


1. Nu este corecta analogia.
Furtul si Omorul provoaca daune cel putin unui individ (deci rationamentul nu se aplica);
Prostitutia NU (atata timp cat toate persoanele implicate sunt adulte, cu consimtamant, neconstranse de nimic si nu pun in umbra niciun aspect important - de exemplu daca ar fi constiente ca sufera de o boala incurabila si cu transmitere sexuala, sau daca ar minti/insela pe cineva prin practicarea/apelarea la astfel de servicii).
Daca legea doreste sa faca ceva, sa se pedepseasca adulterul, minciuna, prefacatoria si constrangerea. Dar nu prostitutia, nu e nimeni obligat sa apeleze la astfel de servicii si, desigur, nu ar trebui sa fie nimeni constrans sa practice astfel de servicii.

2. Daca vreti sa faceti o analogie... nu cred ca exista nicio diferenta intre urmatoarele 2 scenarii:
a) un barbat plateste unei femei 100 de euro pentru a intretine raport sexual;
b) un barbat ofera unei femei diverse atentii/cadouri (care pot costa chiar mult mai mult de 100 de euro, dar nu suma se dezbate aici) tot spre acelasi scop final: pentru a intretine raport sexual, si ea accepta desi nu gaseste nimic atragator (fizic sau alta calitate) la barbatul respectiv.
Atat a) cat si b) ar trebui sa se incadreze la "prostitutie".
Diversitatea actiunilor/personajelor implicate este prea mare pentru ca legea sa poata fi aplicata CORECT pentru toate cazurile/persoanele. Si de ce sa le pedepsim tocmai pe cele care nu se ascund si nu se prefac, iar cele care provoaca adevarate daune prin minciuna si prefacatorie sa scape basma curata?

3. La fel cum au spus si altii: prostitutia nu va putea fi niciodata eradicata. Aceasta activitate este veche de cand lumea, daca vreti o comparatie "ironica": "este la fel de veche ca si meseria de tamplar"... oare lucrul acesta nu va spune nimic? Oare nu va face sa intelegeti ca nu are cum sa fie eradicata?

4. De ce ar vrea cineva sa faca acest lucru? Daca vreau sa apelez la astfel de servicii sunt liber sa o fac, daca nu - nu. Liberul arbitru. Doar sa nu provoci daune nimanui (sa nu inseli daca esti insurat sau intr-o relatie, sa nu practici/apelezi la astfel de servicii daca ai la cunostiinta faptul (sau daca banuiesti) ca suferi de o boala cu transmitere sexuala etc.)

5. Si inca un aspect foarte important: sa zicem ca eu sunt un barbat neatragator din punct de vedere fizic si nici alte calitati care sa atraga o fata frumoasa nu am. Si totusi, am si eu dorinta sa fac sex cu o fata frumoasa. Asa ca platesc pentru asta. Nu e normal ca societatea sau legea sa ma priveze de acest drept, atata timp cat gasesc o persoana adulta si cu consimtamant, nu ar trebui sa intereseze pe nimeni ca o platesc.
Aceste este cel mai important aspect zic eu, sunt convins ca daca se studiaza (daca nu s-a facut deja) se va constata ca acest lucru e de o importanta psihologica foarte mare si de ce sa nu tina chiar de drepturile fundamentale ale oricarui om?
Repet: atata timp cat nu fortezi pe nimeni si toate persoanele implicate sunt adulte si consimtitoare.
Nu sunt de acord cu mintitul si inselatul, dar daca nu sunt insurat si nu sunt intr-o relatie, de ce sa ma priveze cineva de dreptul de a apela la astfel de servicii?

6. Lumea e plina de ipocrizie, nimic nu ma mai surprinde. De fapt ma surprinde cand cineva spune ca nu a apelat nici macar o singura data in viata la astfel de servicii. Am intalnit foarte multi barbati care sustineau acest lucru initial, iar dupa ce eu am mentionat ca apelez la astfel de servicii si am spus lucrul acesta cu dezinvoltura si am lasat sa se inteleaga ca nu e nimic gresit - poate decat daca inseli pe cineva, imediat au inceput sa recunoasca si altii din jurul meu, sau mai mult de atat: unii care sustineau in continuare ca nu au apelat la astfel de servicii, au inceput sa imi ceara numere de telefon de pe unde am fost ca sa "incerce" si ei sau clasic "pentru un prieten".

7. Eu pot fi sincer: Sunt o persoana care chiar apeleaza la astfel de servicii (inca de la varsta de 16 ani, deci de aproape 13 ani). Nu sunt nici urat, nici sarac, sunt chiar multumit de nivelul de trai pe care-l am. Nu as insela niciodata, consider ca este unul din cele mai urate lucruri pe care le poti face: sa minti/inseli intr-o relatie. Daca vreti sa eradicati un lucru, acesta ar trebui sa fie: inselaciunea/minciuna. Sa se pedepseasca adulterul, nu prostitutia.

8. Cineva a scris (referitor la "publicitatea" materialelor cu continut adult - haideti sa incadram si anunturile si site-urile de escorte aici): "este permisa de lege numai in spatii special amenajate"
Pai putem considera spatiu special amenajat si un site sau o sectiune a unui site care este dedicata acestul lucru, si contine o informare/avertizare asupra continutului in prealabil.

9. Toate cele de mai sus fiind spuse, haideti sa legalizam prostitutia, daca tot nu poate fi eradicata (si nici nu ar fi normal sa fie eradicata, fiecare e liber sa apeleze sau sa nu apeleze la astfel de servicii). Asa macar s-a pune mai mult accent pe alte aspecte posibil daunatoare in practicarea si apelarea acestor servicii, precum documente - analize medicale, sau asigurarea unui mediu mai sigur atat pentru fetele care ofera serviciile cat si pentru barbatii care apeleaza la ele. Si consider ca nu ar fi de ignorat nici profitul statului din taxe/impozite.
Desigur, tot vor exista si persoane care vor practica/apela la prostitutie in afara "registrelor" ori pentru a evita taxe/impozite ori pentru ca nu au incredere ca pot ramane in anonimat odata ce treaba va fi legala... acele persoane sa raspunda in fata legii (cel mai probabil vor anonimat pentru ca sunt insurati, sau fetele vor anonimat pentru ca sunt maritate si partenerul este mintit/inselat)... dar pentru restul: haideti sa legalizam prostitutia!