Imi pare rau daca s-a inteles gresit, dar tatal este cetatean roman, cu domiciliul stabilit in Romania. In perioada de 12 luni anterioara nasterii copilului nu a realizat venituri impozabile pe teritoriul Romaniei, fiind plecat de cativa ani in strainatate, neincadrandu-se astfel in prevederile art.2 din OUG 111/2010.
Avand in vedere cele prezentate, va rog sa ma lamuriti daca, potrivit legii,trebuie sa renunt la o luna din CCC si sa-mi reiau activitatea inainte cu o luna de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns!
Din punctul dvs.de vedere, considerati ca ar fi suficienta o adeverinta de la AJPIS din care sa rezulte ca tatal (trecut pe certificatul de nastere) nu a avut venituri impozabile in perioada de 12 luni anterioare nasterii copilului? Imi poate fi mie eliberata o astfel de adeverinta avand in vedere ca noi avem domiciliul in judete diferite?
Buna ziua! Am si eu o nedumerire, cu toate ca am citit si recitit OUG 111, cu toate completarile si modificarile ulterioare, nu inteleg cui ii sunt incidente prevederile art.11 " Dreptul la CCC ....se acorda persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012..." Copilul meu s-a nascut in martie 2011, am optat pentru concediu pentru o perioada de 2 ani, dar mi s-a comunicat de la locul de munca faptul ca trebuie sa-mi reiau activitatea inainte cu o Luna, adica in Feb.2013. Mentionez ca imi cresc copilul singura, nu sunt casatorita si nici intr-o relatie de concubinaj cu tatal copilului, acesta aflandu-se in strainatate! Va rog sa ma lamuriti, in aceasta situatie, trebuie sa ma prezint la locul de munca cu o luna mai devreme, adica in Feb.2013?!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Revin cu o intrebare, intrucat de la locul de munca mi s-a comunicat faptul ca trebuie sa-mi reiau activitatea inainte cu o luna de implinirea varstei de 2 ani a copilului, adica in 17 feb.2013, copilul fiind nascut in martie 2011. Va rog sa-mi comunicati textul de lege de unde reiese faptul ca imi sunt sau nu incidente prevederile legale privind intoarcerea la munca inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Va multumesc!
Buna ziua! As dori sa ma lamuriti in privinta datei intoarcerii la munca dupa concediul de crestere a copilului pana la 2 ani. Mentionez ca sunt angajata ca functionar public cu statut special in cadrul MAI. Am fost informata ca trebuie sa ma intorc la serviciu inainte cu o luna de implinirea varstei de 2 ani a copilului, intrucat tatal poate solicita concediu pentru o perioada de o luna. Sunt nelamurita intrucat nu suntem casatoriti, nu a solicitat un astfel de concediu, fiind stabilit in strainatate si neavand loc de munca pe teritoriul Romaniei.
Va multumesc anticipat!