avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate cautraspuns

Activitate cautraspuns

In anul 2011 societatea comercială X a dat societății mele comerciale un cec fara acoperire. Am încercat sa determin administratorul firmei sa îmi dea banii, dar acesta ma tot amâna. Anul trecut aceasta a intrat in faliment, iar eu m-am înscris la masa credala. Evident ca societatea sa nu avea nimic in patrimoniu, așa ca nu am rezolvat nimic. Acum ma gândesc sa fac o plângere penală pentru înșelăciune. Este prea târziu? Împotriva cui o fac daca firma lui nu mai exista? Sa pot obține banii de la asociatul unic al societății sau el personal nu poate fi obligat sa plătească? Mulțumesc anticipat
buna ziua.
pentru a putea angaja un consilier juridic la un S.R.L. este obligatoriu ca acesta sa fie inscris in Colegiul Consilierilor Juridici?
Ce acte trebuie sa semneze acesta dupa angajare? Care sunt obligatiile lui? In cazul unui litigiu, firma trebuie reprezentata neaparat de consilier sau poate fi reprezentata si de un avocat?
Buna seara.
Am inchis un punct de lucru iar marfurile ramase au expirat. Cum le pot scoate din evidentele contabile? Se plateste TVA? Dar impozitul pe profit? Multumesc
Discuție Cesionare SRL
buna ziua.
am cesionat srl-ul la care eram asociat unic unei alte persoane, atata timp cat eu eram in proces de divort. in cazul partajului privind bunurile comune, fostul sot poate ataca hotararea de a cesiona firma? care ar fi repercursiunile?
Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Doresc sa stiu daca in cazul unui divort copiii majori pot depune vre-un memoriu, avand in vedere faptul ca ei nu pot fi audiati ca martori?
In ceea ce priveste garantia, din punct de vedere juridic, este legala in acest caz? Ce ar trebui sa acopere ea? ce regim juridic are?
In legatura cu termenul de preaviz nu este precizat nimic. Cum se procedeaza?
Buna ziua.
In luna august am incheiat un contract de locatiune pe o perioada de un an. In contract locatorul a introdus o clauza conform careia nu mi se va restitui garantia daca denunt unilateral contractul inaintea expirarii termenului de un an.
Eu doresc sa denunt unilateral contractul, ce termen de preaviz trebuie sa respect? Cum se poate dovedi ca l-am anuntat avand in vedere ca nu am o adresa unde ii pot comunica? Este legal sa imi retina acea garantie? Care sunt consecintele in cazul in care nu respect termenul de preaviz? Precizez faptul ca contractul nu este inregistrat la organul fiscal.
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Inchidere SRL
Nu exista mai multi asociati, fiind vorba doar de un SRL cu asociat UNIC. Asociatul unic poate cere dizolvarea firmei? Care este procedura? Motivul l-am expus mai sus...deci, se incadreaza in cazurile dizolvarii?
Răspuns la discuția Partaj srl
Multumesc. In concluzie se va aduna valoarea partilor sociale cu valoarea bunurilor si i se va atribui cota parte concretizata in sulte. Nu ar fi normal sa ii revina doar valoarea partilor sociale avand in vedere faptul ca bunurile apartin persoanei juridice, ceea ce revine sotului asociat fiind doar partile sociale care pot constitui venituri comune sotilor?