avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL

Urmeaza un divort si un partaj intre soti, iar sotul asociat unic al unui SRL doreste inchiderea sau suspendarea activitatii srl-ului deoarece nu mai poate locui in aceeasi localitate cu celalalt sot de frica, deoarece sotul neasociat ameninta celalalt sot si angajatii firmei, facand frecvent scandal la sediul SRL-ului. Cum se poate inchide firma daca aceasta este pe profit si mai are si datorii la banci? In cazul partajului daca firma este in inactivitate temporara cine va avea castig de csuza? Plata datoriile firmri se poate suspenda si ea? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 15:57, 4 Septembrie 2013
Daca nu este intelegere intre asociati, se poate cere instantei dizolvarea societatii in conformitate cu art. 227 alin. 1, lit. e de catre asociatul interesat, urmata de lichidarea si radierea din registru comertului conform art. 237 alin. 6-10 din aceiasi lege.
Nu exista mai multi asociati, fiind vorba doar de un SRL cu asociat UNIC. Asociatul unic poate cere dizolvarea firmei? Care este procedura? Motivul l-am expus mai sus...deci, se incadreaza in cazurile dizolvarii?
Scuze...acum vad ca e vorba de asociat unic...pai daca acesta doreste poate sa radieze firma in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Dureaza in jur de doua luni cu costuri de vreo 500 lei platibili in doua transe. De asemenea poate sa schimbe sediul societatii in alta parte, neavand nevoie in acest sens de acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare si lichidare Petre Enache Petre Enache Buna ziua, stimati colegi consultanti:...cum sa fie o decizie a asociatului unic care doreste sa dizolve si sa lichideze un SRL fara activitate, fara activ si ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Radiere societate inactiva - modalitati Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am o societate fara activitate, am suspendat activitatea acum 3 ani aproximativ , stiu ca perioada de desuspendare a activitatii este de 3 ani, ... (vezi toată discuția)