avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate stepanadrian

Activitate stepanadrian

E vorba de produse între 100-300 lei. Sunt mici șanse să fie competitori.
Bună ziua,

Mulțumesc pentru răspuns.

E vorba de produse home&deco personalizate după cerințele clientului, COMANDATE ONLINE, unele personalizate chiar cu numele clientului ceea ce reprezintă o daună de 100% - nemaiputând revinde.

Conform legii înțeleg că nu mai pot fi returnate acestea - dar problema pățim că nici nu mai ajunge la client - pur și simplu refuză livrarea. Unii nu răspund nici măcar la telefon.

Nu există nicio formulă legală pentru acestă situație?

Mulțumesc și apreciez timpul dvstr.,
Adrian

Cum se pot recupera banii pentru comenzi de produse personalizate de la clienți persoane fizice care refuză primirea coletului cu plata ramburs? Nu mă interesează soluții ca ”cere banii înaine”, ci strict cum pot recupera legal banii de la aceste persoane neserioase.
Este posibilă filmarea/fotografierea unei persoane pe domeniul public și distribuirea pe rețele sociale fără a încălca o lege? Spre exemplu a filma/poza o persoană care face mizerie în spațiul public. O persoană din Poliție a spus că ei se pot autosesiza dacă există publice astfel de imagini, dar mă interesează aspectul legal în ce mă privește.
Mulțumesc. Am trimis o cerere și la inspectoratul județean de poliție. Voi merge la ei.
Am făcut o plângere penală în 15 septembrie și nu am primit nicio noutate până în prezent de la niciun organ al legii. Ce aș putea face pentru a mă asigura că plângerea a fost înregistrată și stadiul în care se află? Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc, Iulian! Eu reprezint firma. Pot face un contract de consignație cu o persoană fizică și să-i plătesc un comision din fiecare vânzare? Practic mi se trimit cărți (nu le cumpăr) și în baza vânzărilor, la final de lună să îi virez din firmă un procent - venituri din drepturi de autor.
E posibil ca un autor de carte să-și vândă propriile cărți și să plătească taxele aferente fără a înființa o firmă? Să declare veniturile realizate prin declarația unică și atât?
Mulțumesc pentru răspuns!
În prezent sunt asociat unic într-un SRL, dar doresc să deschid încă unul. Ce variante am astfel încât să păstrez controlul firmei sau măcar să nu fiu nevoit să plătesc dividende dacă trebuie să deschid cel de-al 2-lea SRL cu încă un asociat? Mulțumesc