avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan666

Activitate bogdan666

Buna seara,

Fratele meu are probleme psihice si vroiam sa il scoatem la pensie, el are doar 1 an lucrat se poate pensioana in conditiile actuale? El are o pensie de pensie de handicap care este 375 lei. Exista vre-o sansa sa il pensionam altfel incat as ia si el alt venit? Problema este ca nimeni nu il angajeaza fiind boolnav psihic.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra!

Cu stima,
Răspuns la discuția PFA Coronavirus
si noi suntem in aceiasi situatie, trebuie sa platim CASS, CAS chiar daca nu lucram. Si vreau sa va spun ca chiar daca sunt psiholog am fost in strada alaturi de dumneavoastra cand a fost protestul, am fost si la ministerul justitiei. Fiecare categorie trebuie sustinuta in momentul in care statul face abuz
Răspuns la discuția PFA Coronavirus
Va dau doar un exemplu, parintele unui copil cu care lucram a luat contact cu un parlamentar care a fost diagnosticat cu coronavirus, au venit cei de la DSP si i-au luat probe doar lui, sotiei si copilului nu i-au luat, credeti ca are rost sa merg si sa lucrez cu acest copil? si daca merg si dupa ma duc la alta familie? Credeti ca e ok sa lucrez in momentul acesta cu 5-6 copii si a ma perind pe la familiile acestora? Hai sa va mai zic ceva nu stiu daca ati vazut acesti copii, insa scuipa, musca, nu sunt niste copii tipici, nu ai cum sa te protejezi sincer...credeti-ma ca nu va mint. Credeti ca are rost sa imi pun viata mea in pericol si a familiei mele pentru amarati de niste lei? Clar acum populatia si eu si fiecare categorie de cetateni va vota in functie de cum este ajutata. Poate cum sunt eu dezamagit de pnl in momentul de fata (mai rau decat de psd) sunt altii de psd si poate pentru ei lucrurile merg bine cu pnl. Vom vedea nu mai e mult pana la vot, si vom vota in consecinta.
Răspuns la discuția PFA Coronavirus
scuza-ma dar pnl este la guvernare de mai mult timp, faptul ca doar nu au avut puterii depline aproximativ o luna nu se justifica, au acum, ce fac? adica vedeti in ce stare ne-au adus noi cei care i-am sustinut in piata victoriei gazat, batut, izgonit, hulit de jandarmi (de la aceasta categorie de oamenii nu vreau nimic, vreau doar sa fie desfintata), eu intelectual ma fac sa regret ca am i-am votat, ma fac sa imi pierd incredere in ei, oare cati sunt ca mine? vad doar balbe...noi de ce nu facem ca guvernul ungariei sa amanam ratele romanilor? Stiti in ce situatie sunt eu? in momentul de fata fara activitate si cu rata la apartament...sper sa nu aud ca cine m-a pus, pentru ca inebunesc...avem atatia asistati sociali in tara si nu intreaba nimeni nimic. Si stiti care e culmea? eu cand am avut de platit la stat am platit tot, chiar si acum, am depus declaratia pentru anul 2019 si am platit si diferenta de impozit? cum ma protejeaza statul pe mine omul corect si intelectual? cu nimic? Cred ca daca totusi statul nu face ce face guvernul ungariei, nu ajuta populatia peste 6 luni 1 an vor fi alegeriile si cred ca lucruriile astea se vor vedea la vot. Pentru ca eu voi vota in functie de cine va fi alaturi de mine...de exemplu PSD a depus o lege in parlament o lege cu amanarea ratelor...deci cu cine credeti ca voi vota?
Răspuns la discuția PFA Coronavirus
se pare ca la lucrul acesta se rezuma...cel mai rau este ca cei carora le oferim servicii vor suferi, eu lucrez cu copii care au autism...o sa ii trimit la stat sa lucreze ei ....acum sa traieasca melteni, smecherii si cei care stiu sa faca smecherii....acum am vazut ca au intrat si stomatologii deci au inceput sa zbiere ca ei ce fac? multidintre ei sunt pfa...poate totusi statul asta ne ajuta si pe noi...Eu am iesit in strada impotriva guvernului Dragnea imi pare rau sa spun asta dar parca incepe sa imi fie dor de el...mai ales ca am vazut ca Ciolacul a zis ca el ar fi amanat plata ratelor...guvernul ungar a facut asta...deja ma mai gandesc sa votez cu PSD-ul in conditiile astea
Răspuns la discuția PFA Coronavirus
deci nimic pentru noi? suntem la mila sortii? se gandesc doar la srl-uri dar noi? ai cui suntem....
Discuție PFA Coronavirus
Buna ziua,

Am un PFA , cabinet individual de psihologie, lucrez cu copii si din cauza pandemiei nu imi pot desfasura activitatea, deci nu am nici-un venit...pot cumva sa iau vre-un ban de la stat? somaj tehnic, ajutor , orice venit financiar cu care sa ma descurc?
Multumesc anticipat!
multumesc
Buna ziua,

Ma puteti lamuri va rog legat de indemnizatia de crestere copil si anume, cum se ia in calcul veniturile daca sotia mea naste in iunie 2020,
ex1: se calculeaza veniturile din anul 2019 fara sa bage in seama anul 2020 adica perioada ianuarie -iunie
ex2: se calculeaza veniturile din perioada iunie 2020 - iunie 2019 si imi da cei 85%
Răspuns la discuția Plati declaratie unica
Salut,

Deci astazi am vorbit la Anaf, se plateste 5% asa cum scrie in declaratie unica, acestea se duc intr-un singur cont iar dupa ce vei face inchiderea de an (obligatoriu pana pe data de 31. martie) si aceasta va fi scazuta din diferenta pe care va trebuii sa o platesti la impozit.
Exemplu ai declarat ca trebuie sa platesti suma X din acestia vei plati impozit mai putin cu 5%, adica ai 1000-5%=950 insa tu realizezi mai mult decat ai declarat deci clar vei plati impozit mai mult sa zicem ca mai ai de plata impozit 2000 ron. din acestia se vor scadea restul de 5% (aici se vor aduna toate cele 5% CAss, CAS si impozit)si atunci clar vei plati mai putin de 2000 ron.

Sper sa ma fi facut inteles.
DAca ai decizie de impunere din anii trecuti si ai trecut acolo 10% va trebuii sa iti scazi din suma datorata 10% de exemple ai 2000-10%=1800
asta daca platesti pana pe data de 15 decembrie