avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Surcel

Activitate Alexandru Surcel

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am lucrat și pro bono când am considerat. Dar, stați liniștit, nu-mi ofer serviciile. Ocup în prezent o funcție car.e nu-mi permite să profesez avocatura.

Așa.că rețineți că v-am dat un sfat dezinteresat.. Cât.priveșre onorariile, acestea se pot recupera drept cheltuieli de judecată și există mai multe posibilități privind plata lor: toată suma în avans, avans.și lichidare, rate, punctual pe lucrări efective, cu ora, onorariu mic cu onorariu de succes etc. Negociați cu avocatul.

Și mai amintiți-vă că zgârcitul mai mult păgubește. :)

lindstrom a scris:

ce simplu este....lucrati probono?

Alexandru Surcel a scris:

Angajați-vă avocat. Puteți pierde din cauza unui mărunt detaliu de procedură sau de fond și niște sfaturi generale primite aici nu sunt suficiente.2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă concubinul e în deplinătatea facultăților mentale, fiul nu-l poate interna forțat în azil. Ar trebui mai întâi să ceară punerea lui sub interdicție și să obțină tutela. Doar dacă concubinul cedează la presiune, să-l interneze făra punerea sub interdicție.

Oricum, după ce-l aduceți înapoi acasă, mai bine vă căsătoriți și optați pentru regimul separației de bunuri, că de 12 ani se poate.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajați-vă avocat. Puteți pierde din cauza unui mărunt detaliu de procedură sau de fond și niște sfaturi generale primite aici nu sunt suficiente.
În plus, legat de apa pluvială- adică din ploi, topirea zăpezii-, dacă aceasta nu e evcuată, va bălti în imobil și va infiltra pereții, ducând la degradarea, ruinarea și-n cele din urmă la prăbușirea clădirii. Nu cred că vă e indiferent, chiar dacă nu locuiți acolo.

Adam Grecu a scris:

Adica, sunt cheltuieli comune (cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate)care se repartizeaza proprietarilor, indiferent daca locuiesc sau nu in acel imobil. De exemplu:
- femeia de serviciu - matura, spala, sterge balustradele, geamurile, in fine, munceste cu contract de munca sau prestari de serviciu; toate astea le face si pe parte dvs. de proprietate comuna, da? Ce s-ar intampla daca dupa 2-3 ani veniti acasa si gasiti un morman de gunoi la usa dvs? Ati inteles !
- deci cheltuielile cu salariile le platiti - asa este legea:
- o reparatie care se face in blocul dvs. il platiti, pen'ca dvs. nu puteti renunta la proprietatea comuna; renuntare se pate realiza, doar daca va pierdeti dreptul de proprietate (instrainati locuinta);
- daca ati notificat asociatia ca in locuinta dvs. nu sunt persoane, NU trebuie sa achitati, gaze, energie electrica, salubritate, diferente la apa - mai ales ca aveti bransamente separate;
Dar daca ati avea un automobil inregistrat in RO si can plecati il lasati in parcare - achitati ceva taxe, impozit, asigurari? Nu circulati cu auto, dar acesta genereaza costuri...
Ar fi bine sa mai cititi ceva legislatie, altfel spus, pacat de locuinta ca sta si nu produce decat cheltuieli - de peste 30 de ani...

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adică și propria soră v-a făcut avansuri? Și nu simțiți porniri sexuale (sau cel puțin nu față de fete), nici macar nu vă masturbați, ceea ce e destul de neobișnuit, dar sunteți evident atras de perspectiva sexului cu minore (că altfel nu v-ați fi documentat si nu ați fi atât de preocupat de acest subiect, când la 25+ de ani puteți avea fără probleme relații cu fete și femei majore între 18 și 30 de ani)? Cred că discuția pe care trebuie să o aveți nu e una strict juridică, ci mai degrabă una cu un psiholog sau sexolog.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lăsați parchetul, mergeți în civil.. Și apoi îi puneți poprire pe conturi, salariu etc. Un venit o avea el de undeva sau va trebui să aibă odată evacuat din apartament.

Nikol40 a scris:

Mulțumesc,,,,dar nu pot cere nimic,,,din 2017 de cind am divorțat am făcut n plângeri la parchet pentru neplata pensiei alimentare,,și sau clasat toate,,,motivul piratul nu are nici un venit și nu are ce sa ii facă,,,,sulta nu există,,sune ca nu mai are nici un ban,,,așa că nu are rost,,,abia fac față la plăti și traiul zilnic ,,,nu mai pot deschide un alt proces ,,,.mulțumesc frumos1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreți să dați bani de două ori pe casă? O dată când o finanțați pe mama să o cumpere și o dată când veți face succesiunea după decesul mamei? Din câte îi țin minte pe britanici, ei sunt foarte atenți să nu cheltuie aiurea. :)

Cum v-au spus și colegii, fie veniți 2-3 zile în țară să semnați contractul de vânzare cumpărare la notar și să-i dați procură mamei să administreze bunul în lipsa dumneavoastră, fie îi faceți procură la consulat, în UK, și apoi semnează ea ca mandatar al dumneavoastră.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Suntem în secolul XXI, avem internet până și pe telefoanele mobile și ceasurile de la mână și vrem să ne și digitalizăm. Faptul că unii în 2023 nu folosesc deloc internetul cam e așadar problema lor.

Apropo, plângerile la ANPC acum se fac.doar online. ????

mercenarul a scris:

faceti plangere la ANPC daca intradevar nu sunt informari in mijloacele de transport.
puteti contesta amenda ,nu sunteti obligata sa stati cu soneria de la telefon pregatita sa sune dupa 90 minute.
asta cu informarile pe sait sunt pt naivi , nu toata lumea are acces sau stie sa foloseasca internetul,

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimată doamnă, de regula potrivit căreia necunoașterea legii nu exonerează de răspundere ați auzit? Se aplică și în acest caz. Cât Regulamentul STB e la două click-uri distanță pe site-ul STB, iar extrase din el sunt afișate la tonetele de bilete, nu puteți invoca necunoașterea lui. Așa cum nimeni nu trebuie să vă afișeze Codul penal în magazine ca să știți că este interzis să furați.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Insistați că e exclusiv casa dumneavoastră, dar nu e așa. E proprietate comună pentru că ați cumpărat-o împreună.

Faptul că ea a contribuit o sumă mai mică ar putea face obiectul unei discuții despre cotele-părți în cadrul unui partaj. Faptul că i-ați restituit această sumă, tot în cadrul unui partaj, ar putea fi eventual considerar ca o sultă plătită în avans.

Cine locuiește efectiv acolo și plătește impozit, utilități etc., ar putea fi relevant doar dacă ați încerca să chemați sora în judecată într-un proces de uzucapiune. În regimul vechiului Cod civil v-ați fi încadrat la uzucapiunea de 30 de ani, dar din 1998 până acum sunt doar 25 de ani.

Mai puteați încerca o anulare parțială a CVC pe motiv de eroare sau dol, ca viciu de consimțământ, în sensul că ați crezut/ați fost făcut să credeți că doar garantați un împrumut, nu că deveniți coproprietari. Dar pentru o astfel de.acțiune termenul de prescripție este de 3 ani, nu de 25.

În concluzie, cum vi s-a mai zis, trebuie să începeți un partaj. Asistat musai de un avocat ca să nu mai faceți erori atât de mari.