avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandru Surcel

Activitate Alexandru Surcel

Partea cu abandonul a întrebării are rezonanțe de prin 1983. Dacă acum îl părăsiți pe soț, e treaba dumneavoastră. Legat de abandonarea copiilor, îi lăsați la fosta locuință comună cu tatăl, nu îi abandonați. Doar acest fapt nu vă decade din drepturile părintești, mai trebuie dovedite și altele. Mai ales că la ora actuală încredințarea către un părinte nu mai este regula, ci excepția. Chiar și atunci când părinții locuiesc separat și copiii au domiciliul, firesc, la unul dintre ei, se aplică ceea ce popular se numește "custodie comună". A, schimbarea adresei locuinței copiilor de la tată la dumneavoastră s-ar putea să va fie refuzată în viitor, mai ales dacă redresarea o să vă ia câțiva ani, dar asta nu ține de drepturile dumneavoastră, ci de interesul superior al copiilor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


pop_m a scris:



Mama nu poate sa "darame" mostenirea (3/8), insa poate sa atace contractul de acum 10 ani (4/8). Care sunt sansele de reusita... depinde de ce scrie in contract, etc



Să mai atace mama vitregă un contract semnat tot de ea acum 10 ani? Până la ce spune în contract e o problemă de prescripție. E posibil doar în câteva cazuri limitativ prevăzute de lege (de exemplu, contractul a fost de donație și donatorul invocă fapte grave ale donatarului la adresa sa).
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prostia este prin definiție agresivă.
În cazul de față incidentă e Legea nr. 164/2013, care privește Legea nr. 290/2003 pivind compensarea bunurilor și recoltelor abadonate în Basarabia, Bucovina de Nord și ținutul Herței, nu Legea nr. 165/2013.
Dacă faptele sunt pur inventate și fapta efectiv nu există sau nu a fost săvârșită de prietenul dvs., la rândul său acesta îi poate face fostului șef plângere penală pentru inducerea în eroare a organelor judiciare (în vechiul Cod penal se numea denunțare calomnioasă): [ link extern ]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Colegul Gazdovici are dreptate. Fiind unic moștenitor, fiul poate opta să nu accepte legatul, dar să accepte succesiunea ca moștenitor legal.

Așa că ce ați putea face ar fi să instituiți în timpul vieții un drept de uzufruct unei terțe persoane cu termen de expirare la 5 ani de la moartea ultimului dintre domniile voastre. Aceasta nu ar face vânzarea imposibilă, dar foarte dificilă pentru că nu ar fi prea mulți cei dispuși să cumpere doar nuda proprietate sau să cumpere nuda proprietate la prețul pieței.
Dacă au trecut 10 ani de când unul din moștenitori plătește iar celălalt nu s-a mai interesat de bunul moștenit, ați putea încerca să invocați uzucapiunea extratabulară.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru returnarea onorariului încasat pentru servicii care nu au fost prestate, o puteți chema în judecată. Angajați alt avocat.
Răspuns la discuția Tatăl meu vrea bani de la mine
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă locuiește în America cam greu cu punerea sub interdicție pe motiv de lipsă de discernământ.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă mergeți și declarați că locuiți efectiv la adresă, deși nu o faceți, doar ca să reziliați contractele încheiate de fostul soț cu furnizorii de utilități, veți comite infracțiunea de fals în declarații.

Dacă fostul soț ar fi semnat vreun document în locul și în numele dumneavoastră, cu datele dumneavoastră personale, fără să fi fost mandatat expres de dumneavoastră, am fi tot în prezența unei infracțiuni de fals, iar documentul în sine ar fi lovit de nulitate.

Dar, ca coproprietar, fostul soț avea dreptul să semneze contracte de utilități în nume propriu, iar dacă cumva a avut de declarat că doar el mai locuiește efectiv în imobil, acesta a îmbrăcat forma unei declarații pe proprie răspundere, care nu necesită dovezi suplimentare.

Așadar calmați-vă, nu începeți războaie șicanatorii pe teorii ale conspirației și concentrați-vă pe ceea ce aveți într-adevăr de făcut: partajul.