Doar că, ce să vedeți, prezumția de parternitate a soțului mamei există în toată Europa pe care o invocați. Iată la o căutare rapidă exemplul din Irlanda:
[ link extern ] /
E adevărat, unele legislații pot prevedea limite de timp. În exemplul citat, legea irlandeză prevede că dacă între soți a existat o separație în fapt de 10 luni, prezumția de paternitate nu se mai aplică.
Pe de altă parte, legea română a acordat constant în ultimii 35 de ani foarte ușor divorțul. Iar procedura s-a simplificat și mai mult prin Codul civil din 2009, intrat în vigoare în 2011. Așadar rămâna greu explicabil de ce după 6 ani de separare de soț concubina dumneavoastră continuă să fie măritată cu el.
dannychris a scris:
Eu va multumesc pentru raspunsuri,insa toata lumea practic incerca sa ma convinga ca nu sunt eu tatal care ar trebui sa fie trecut pe certificatul nastere ci un alt om,desi traiesc in aceeasi casa,de foarte multi ani,in alt oras decat sotul femeii,ea nici nemaivazand-l pe sot in toti acesti ani,avand o relatie bazata pe toate lucrurile bune stii data conceptiei cu mare exactitate,control din primele doua saptamani de sarcina,faptul ca nu se afla decat acasa femeia in aceea perioada deci imposibil sa existe si un minim risc ca ar putea fi altcineva tatal,ce sa mai vb de sot,etc,pentru ca legea romaneasca este este foarte buna.M-am documentat si eu,Da a fost abrogat codul familiei si marea majoritate a articolelor au fost mutate la fel si cum e posibil ca in toata Europa sa existe normalitatea ca oamenii liberi sa aiba habar de propria viata cand declara un astfel de lucru si stiu cum au trait si legea sa le permita acest lucru si la noi nu si sa spunem ca la noi e mai buna si indiscutabila.Parca exista si spiritul legii sau nu...Interesul copilului este sa ii fie trecut un alt tata asa ca nu s-au finalizat niste proceduri banale care ar trebui sa nu direze ani si ani doar cu scuza ca e aglomerat,cu termene interminabile.Ala e interesul copilului?!Sa ii bagam un strain ca si tata doar ca nu existe inca o hartie de divort.Nu pot fi niciodata cu un asemenea lucru intr-o lume democratica si libera cum banuiesc ca o vrei si dumneavoastra si sa consider o astfel de lege,sau ma rog un astfel de articol democratic.Nu este normal,este profund aberant.Am primit si raspunsuri aici,ca de legea e buna,cu multa prejudecata si etichetare, ca de daca femeia a fost "curva" cam asa merita.Imi pare rau de gandirea sa spunem nu foarte larga.Sfaturile au fost utile in vederea a ceea ce trbuie facut din punct de vedere al legii,insa sa ma poata convinge cineva ca e o lege buna,democratica,normala,in interesul familiei sau a copilului nu este posibil,mai ales ca in atatea multe locuri normale de pe lumea asta si mai ales din Europa nu i se baga pe gat copilului un nou parinte doar ca spune legea,Multumesc