avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat juridic legat de o situație petrecută în New ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat juridic legat de o situație petrecută în New Jersey, SUA, la o cazare închiriată prin Airbnb

Bună ziua,
Aș avea nevoie de un sfat juridic legat de o situație petrecută în New Jersey, SUA, la o cazare închiriată prin Airbnb.
Incepand cu finalul lunii septembrie am stat 40 de zile într-o locuință închiriată prin Airbnb. Gazda, o persoană româncă stabilită demult în SUA, ne-a oferit o reducere (fără să o cerem), deoarece mergeam cu copilul la medic.
Plata a fost făcută de un ONG.
Când am ajuns la cazare, am găsit: mizerie, gândaci, lipsă de căldură, iar gazda locuia la parter – lucru pe care nu îl știam.
Am fost de bună-credință și nu am făcut poze. Ne-au impus program la mașina de spălat, ne tot atrăgeau atenția că fac copiii gălăgie, iar noi am evitat conflictele.
La un moment dat, ni s-a spus că s-a înfundat canalizarea și am fost întrebați dacă am aruncat șervețele umede. Copiii noștri, obișnuiți de acasă, într-adevăr au aruncat. Ne-am cerut scuze imediat și am spus că plătim taxa Airbnb (circa 1000$ + taxe). Prieteni ai gazdei au desfunda țevile și au făcut o „factură” scrisă de mână de 2000$. Am realizat că suma este nejustificată.
Au intrat în locuință fără acordul nostru, sub pretextul unei „urgențe”, însă era doar pentru a face poze. Ne-au jignit („proști”, „tâmpiți”), au spus că merg la hotel și că trebuie să plătim noi hotelul lor. Ne-au cerut apoi o „cerere de plată” de 2.375$, fără explicație clară despre ce reprezintă exact această sumă, în condițiile în care intervenția reală la țeavă a fost făcută de un cunoscut, fără firmă autorizată și fără factură.
Considerăm că profită de situație și de reducerea acordată pentru a cere acum o sumă mult mai mare. ONG-ul refuză să plătească suma exagerată, iar noi nu avem posibilitatea financiară.
Întrebările mele sunt:
Dacă nu plătim suma cerută de gazdă prin Airbnb, ce se poate întâmpla?
Poate Airbnb să ne penalizeze sau să raporteze cazul în mod care să ne creeze probleme legale?
Gazda ne poate acționa în judecată în SUA (New Jersey / New York)?
Având în vedere că doamna spune că este avocată în New York.
Există riscul să fim obligați să plătim taxe suplimentare, dobânzi, costuri de judecată?
Unde cum se judeca? La ce se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 23:36, 14 Noiembrie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Airbnb nu are, în general, interes să meargă mai departe, pentru că platforma nu acționează utilizatorii în instanță. Eventualele pretenții ar putea veni, mai degrabă, de la proprietar, care ar trebui să dovedească un prejudiciu real potrivit procedurilor din statul în care s-a petrecut incidentul. Cum regulile din SUA diferă mult de cele din România, un răspuns exact poate fi dat doar de un avocat local, sau care cunoaște legislația și procedurile de acolo, sau din Romania, după analizarea tuturor detaliilor. Teoretic poate exista riscul unei acțiuni juridice, dar aplicarea unei astfel de hotărâri în afara SUA depinde de mulți factori. De aceea, cel mai util este să strângeți toate probele și să discutați cu un avocat local sau care cunoaște legislația din statul respectiv
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si in Romania se infunda canalizarile daca se arunca servetelele umede , nu numai in USA . Sunt facute dintr-un material care nu se dezintegreaza - precum hartia , care , practic , se “ topeste “ in apa - , raman intregi . Neaparat trebuie sa va obisnuiti copiii sa n-o mai faca .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar vine neanunțat Mihai Faur Mihai Faur Salutare, Am o situație cu proprietarul apartamentului în care stau. Sunt student, chiriaș pentru prima dată. Eu și colegul meu de apartament am ... (vezi toată discuția)
Este legal serviciu airbnb in romania? alex_alex_92 alex_alex_92 Buna ziua, As vrea sa dau o camera de aprox 18 mp prin serviciul AirBnB. Exista un precedent legal pentru astfel de servicii? Sau un cadru legal? As vrea ... (vezi toată discuția)
Obtinere pensie alimentara de la parintele din strainatate okland_star okland_star In aprilie 2006, in urma divortului, cei 2 minori sunt incredintati mamei. In sept 2006, pleaca toti 4 in SUA. Intelegerea era ca mama copiilor sa se marite ... (vezi toată discuția)