avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate pialeone

Activitate pialeone

Discuție C.O. in preaviz
Este obligat angajatorul sa aprobe concediul de odihna neefectuat ,al unui angajat care este in preaviz? Ce se intampla daca CO nu este aprobat?
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua
Intrebarea mea este daca este valabil articolul 74 alin.3 din CCM la nivel national 2011-2014 care spune ca:
(3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi cauta un loc de muncă, fără ca aceasta sa afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.

In acest caz daca perioada de preaviz a fost stabilita la 20 zile, se poate reduce la 10 zile cu un timp de lucru zilnic de 8 ore?
Buna seara
Am primit de curand o scrisoare de la o firma de recuperare in care mi se reaminteste ca sunt inregistrat in baza de date cu o datorie de 107 RON, catre furnizor telefonie,datorie din anul 2001,si mi se propune un ''angajament de plata''pentru rambursarea sumei in rate .Sincer sa fiu ,nu imi amintesc sa fi ramas cu restante si cu atat mai mult, dupa atata timp, nu mai am nici dovada achitarii datoriei.Nedumeririle mele sunt :- s-a prescris sau nu, datoria,in caz ca este reala?
-sunt obligat sa restitui aceasta datorie ?
-care sunt consecintele neachitarii?
Va multumesc