avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate savionut

Activitate savionut

Buna ziua,
Parintii mei au cumparat un lot de pamant vecin cu gradina pe care o aveau, in luna iulie. Pamantul respectiv era lucrat de altcineva, cultivase porumb, care din cate stiu eu nu avea acceptul proprietarului. In luna octombrie parintii mei s-au decis sa mute gardul pe hotarul lotului de pamant cumparat. Persoana care lucra pamatul nu a vrut sa culeaga porumbul motivand ca mai vrea sa il lase sa se coaca mai bine.
Acum ii da in judecata pe parintii mei pentru tulburare de posesie.
Ce trebuie sa faca parintii mei in acest caz?
Multumesc.
Buna ziua,
as dori sa stiu daca sotia mea va beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in conditiile in care:
- s-a angajat anul trecut in data de 12.06.2012
- urmeaza sa nasca la sfarsitul lunii 05 sau la inceputul lunii 06 inainte de data de 12
As dori sa stiu de asemenea legea care reglementeaza acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns si pentru ajutor.
Dar o lege sau un articol in baza caruia sa fac solicitarea de eliberare a atestatului?
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu, daca fostul angajator are dreptul sa imi retina atestatul de formare profesionala?
Mentionez urmatoarele:
- cursul a fost platit de angajator si a fost trecut in contract o perioada de 5 ani, in care daca plecam trebuia sa platesc contravaloarea cursului
- am plecat de la unitatea respectiva dupa ce au trecut 5 ani de la absolvirea cursului prin acordul partilor
- in momentul in care mi-am facut lichidarea nu am avut nici o obiectie din partea angajatorului, doar ca am neglijat sa iau atestatul deoarece nu mi-a trebuit pana acum, iar acum angajatorul sustine ca daca a platit el cursul este proprietetea lui.
Va multumesc pentru orice ajutor.