avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate mary7

Activitate mary7

Cum sa fie chemata persoana vatamata sa faca plingere daca este la terapie intensiva cu bazinul fracturat, 8 coaste fisurate, ficatul si plaminul perforat, hemoragie interna? Il poate reprezenta fiul sau trebuie un avocat?
Unde trebuie facuta plingerea penala?
Soferul vinovat nu s-a prezentat la invitatia politiei pentru a da declaratii. Baiatul celui accidentat in stare grava a obtinut copie dupa procesul verbal in care se specifica aiguarea care este pe numele altcuiva din jud. Arges . Cum procedam in continuare?
Cred ca are asigurarea obligatorie. Miine sunt invitati la Udriste soferul care a produs accidentul si cel care a fost lovit dar pasagerul care a suferit vatamari grave si se afla la terapie intensiva normal ca nu poate sa fie de fata. O sa se duca fiul lui ca sa fie de fata la declaratii.
Doresc un sfat specializat. Un tinar a trecut pe culoarea rosie a semaforului si a intrat in plin intr-un taxi ranind grav pasagerul din fata. Este internat la terapie intensiva cu 7 coaste fisurata, fractura bilaterala bazin, perforare plamin, hemoragie interna. Acest pasager care este in stare critica nu are asigurare medicala pentru ca momentan nu are servici. Care este calea legala de al obliga pe cel resposabil de accident sa suporte costurile spitalicesti, interventii chirurgicale si apoi recuperarea pentru ca stim ca un proces poate sa dureze si 2 ani si banuiesc ca nici asigurarea obligatorie a soferului vinovat nu poate acoperi aceste costuri decit dupa terminarea procesului.
Răspuns la discuția Salariul minim pe economie
Suntem peste 120 in aceasta situatie.
Suntem mai multi angajati la o firma care la ora actuala avem salariul de 1050 brut si avem vechime in aceasta societate privata peste 3 ani. Am dori sa stim de la 1 iulie cind salariul minim pe economie o sa fie de 1050 brut daca putem cere o marire de salariu si in ce mod ca nu ni se pare normal sa fim renumerati ca un nou angajat sau necalificat cind printre noi sunt persoane care au si peste 20 ani vechime. Va multumim.
Răspuns la discuția Executare silita si sechestru
se poate face si o plingere penala? Daca da unde anume si cum?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
In luna mai 2014 angajatorul a primit instiintare pentru o executare silita de care a luat act si incepind cu luna iunie s-a retinut din salariu si virat catre executorul judecatoresc 1/3 din salariu angajatului pentru care era acea executare.
In luna septembrie acelasi executor judecatoresc intocmeste un proces-verbal de sechestru pe autoturismul proprietate personala al debitorului fara a fii instiintat conform legii de acest lucru. Spune ca s-a trimis instiintarea prin posta si este obligatia debitorului sa isi securizeze casuta postala. Cum se poate ataca acest proces-verbal? Este legal sa faca asa ceva? Cetatenii acestei tari nu mai beneficiaza de un drept la aparare, un proces echitabil ? S-a primit insfirsit un plic in luna decembrie si asa a aflat debitorul de acest lucru. Cum se poate pune sechestru pe un bun proprietate personala fara o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Acel executor ameninta cu art. 259 din noul cod penal. Ce se poate face?
Un executor judecatoresc poate sa puna proprire pe salariu si sotului si sotiei pentru acelasi debit cind titularul imprumutului a fost sotul si sotia era girant. Daca nu ce se poate face?