avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita si sechestru
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita si sechestru

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
In luna mai 2014 angajatorul a primit instiintare pentru o executare silita de care a luat act si incepind cu luna iunie s-a retinut din salariu si virat catre executorul judecatoresc 1/3 din salariu angajatului pentru care era acea executare.
In luna septembrie acelasi executor judecatoresc intocmeste un proces-verbal de sechestru pe autoturismul proprietate personala al debitorului fara a fii instiintat conform legii de acest lucru. Spune ca s-a trimis instiintarea prin posta si este obligatia debitorului sa isi securizeze casuta postala. Cum se poate ataca acest proces-verbal? Este legal sa faca asa ceva? Cetatenii acestei tari nu mai beneficiaza de un drept la aparare, un proces echitabil ? S-a primit insfirsit un plic in luna decembrie si asa a aflat debitorul de acest lucru. Cum se poate pune sechestru pe un bun proprietate personala fara o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila. Acel executor ameninta cu art. 259 din noul cod penal. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: mary7 , utilizator 12:48, 13 Decembrie 2014
Contestatie la executare silita la instanta de executare, presupun instanta de la domiciliul dvs. Acolo urmeaza sa invederati instantei si aspectele la care faceti referire.
se poate face si o plingere penala? Daca da unde anume si cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de sechestru mary7 mary7 In anul 2013 a fost formulata o cerere de executare silita de catre un birou judecatoresc fara a primi vreo citatie si fara posibilitate de aparare in ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe autoturism după un credit gabinella gabinella Buna seara . Am avut un credit la TBI in 2006 . Am platit o perioada apoi nu am mai reusit . A trecut mai mult timp , am primit mai multe instiintari de plata ... (vezi toată discuția)
Coplatitorul executat silit? daniela elena daniela elena Buna seara, Acum 3 ani am girat, am semnat ca si coplatitor, pentru un credit imobiliar de 57 .000 de euro. Rata nu a mai fost platita de catre titularul ... (vezi toată discuția)