avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Activitate gro013

Activitate gro013

Mulțumesc, am făcut petiția. Pașaportul este încă valabil până în data de 08.07.2021, dar a fost tăiat înainte de a se cere documentul de la judecătorie. Nu cred că mai poate fi folosit. O zi bună.
Bună ziua, am un nepot de 17 ani cu certificat de handicap grav, având paralizie cerebrală. Nu merge și nu vorbește, are retard mental grav. Periodic părinții îl duc la o clinica de recuperare motorie din Ucraina, având și el nevoie de pasaport. In data de 25 martie 2021 , la programarea pentru un pașaport nou, părinților li s-a refuzat posibilitatea de a-i face un nou pașaport , invocandu-se art.164 alin (1) din Codul Civil. In acest articol se mentioneaza faptul ca persoana fără discernământ sa fie pusă sub interdicție judecătorească, dacă deține carte de identitate. Acest articol a fost declarat neconstituțional prin decizia publicată în 27 ianuarie 2021 in MO nr.88. In aceste situații, conform art.147 alin (1) din Constituție, in termen de 45 de zile, efectele articolului declarat neconstituțional încetează. Astfel încât, articolul 164 alin (1) s-a suspendat de drept din data de 13 martie 2021.
Ce ar trebui să facă părinții în această situație pentru a obține un pașaport nou pentru copil dacă funcționării de la pașapoarte nu cunosc legislația actualizată ?
Mulțumesc.
Bună ziua, se poate să solicit din nou pensia proprie, dacă în ultimii 5 ani am beneficiat de pensie de urmaș după soțul meu ? Mulțumesc
Divorțul s-a incheiat inainte de anul 2007 anul decesului. Inseamna ca sulta este deja prescrisa ?
Moștenitorii sunt cei trei copii si sotia din Romania.
Nu a apucat sa-i plătească, sotul a decedat la foarte scurt timp
Va rog sa-mi recomandati unde si cum trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din casatoria lor, barbatul având si un al treilea copil dintr-o casatorie anterioara in Belgia.
In timpul casatoriei sotii detineau un apartament pe numele amândurora in România.
Sotii au divortat, iar la divort s-a stabilit ca sotia sa-i plateasca sotului o sulta pentru partea care-i revenea din apartament. Foarte curand dupa divort sotul a decedat ( in alta tara) si nu exista un certificat de mostenitor pentru partea lui de apartament.
Momentan sotia este recasatorita si locuieste in Spania cu cei doi copii, unul major. Ea vrea sa vanda apartamentul din România, dar nu este efectuata succesiunea dupa decesul primului sot.
Intrebarea este unde ar trebui facuta succesiunea si care sunt pasii de urmat.
Multumesc.
Răspuns la discuția Succesiune
Revin cu o corectie la situatia enuntata : la divort sotul nu a renuntat la partea lui de apartament, ci s-a stabilit ca sotia sa-i plateasca o sulta pentru partea care-i revenea lui. Intre timp sotul a decedat ( in alta tara) si nu exista un certificat de mostenitor pentru partea lui de apartament. Multumesc
Discuție Succesiune
Buna ziua,
Va rog sa-mi recomandati UNDE trebuie facuta succesiunea in situatia urmatoare : sotul belgian, decedat in 2007, sotia româncă, au doi copii din casatoria lor, barbatul având si un al treilea copil dintr-o casatorie anterioara in Belgia. Sotii detineau un apartament pe numele amândurora in România. Inainte de a deceda sotii au divortat, iar sotul a renuntat printr-un act oficial la partea lui de apartament in favoarea sotiei si a copiilor din România.
Momentan sotia este recasatorita si locuieste in Spania cu cei doi copii, unul major.
Vrea sa vanda apartamentul din România, dar nu este efectuata succesiunea dupa decesul primului sot.
Intrebarea este unde ar trebui facuta succesiunea si care sunt pasii de urmat.
Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in calculul impozitului pentru un apartament la bloc se tine cont de anul constructiei blocului.
Blocul in care locuiesc este construit in 1963 ( Bucuresti), iar in datele de la Servicul de taxe si impozite apare anul 1991, anul achizitionarii apartamentului.
Influenteaza aceasta eroare valoarea impozitului ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Preschimbare actiuni la firma
Multumesc frumos.