avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate mike72_mail

Activitate mike72_mail

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Starea de urgență/necesitate nu trebuie să îndeplinească anumite condiții,să fie declarată în mod oficial?!
Şcolile gimnaziale/generale(clasele I-VIII) au calitate procesuală activă,sau această calitate procesuală se exercită prin inspectoratele şcolare judeţene?

Vă mulţumesc!
Discuție INTABULAREA
Un drept de coproprietate(coindivizari) asupra unei suprafeţe de teren,legal este să se facă intabularea pe toată suprafaţa aflată în starea de indiviziune şi după aceea să se procedeze la partaj/ieşirea din indiviziune sau prima dată să se facă ieşirea din indiviziune şi după aceea intabularea pe dezmembrarea partajată la notarul public(după caz,la instanţă) şi care sunt avantajele sau riscurile pentru coindivizari în cele două situaţii prezentate?

Vă mulţumesc!
Nu toate excepţiile sunt sancţiuni?!
Care este diferenţa dintre excepţia decăderii şi excepţia tardivităţii?

Într-un proces civil pe fond funciar având ca obiect constatarea nulităţii absolute a hotărârii comisiei judeţene de fond funciar,partea reclamantă nu a făcut plângere la aceasta în termen de 30 de zile aşa cum prevede art.53,alin.2 din legea nr.18/1991.
Luând în considerare că în cazul hotarârilor comisiilor judeţene de fond funciar singura cale de atac este plângerea în termen de 30 de zile aşa cum prevede legea specială în materie,mai ales că această hotărâre a comisiei judeţene de fond funciar s-a emis potrivit Sentinţei civile definitive şi irevocabile.

Se poate invoca în cadrul procesului excepţia lipsei de interes legitim şi a tardivităţii în aceste condiţii?
Exercitarea căii legale de atac(recurs)împotriva unei încheieri de şedinţă care se atacă odată cu fondul(nu este susceptibilă de atac pe cale separată,nu este specificată pe această încheiere o cale de atac) se depune de către parte direct la instanţa superioară împreună cu o copie certificată conform art.234,alin.3 ncpc sau la instanţa care judecă fondul conform art.490 ncpc?
Persoana indreptatita poate sa solicite in instanta constatarea nulitatii absolute a hotararii comisiei judetene de fond funciar daca aceasta nu a fost in prealabil atacata cu plangere in termen de 30 zile asa dupa cum prevede procedura speciala?
Hotarârea comisiei judeţene de fond funciar care validează o suprafaţă de teren,dacă aceasta nu a fost atacată în termenul legal de 30 de zile cu plângere,după acest termen se poate constata nulitatea absolută?
Instanţa de fond(Judecatoria)a pronunţat o sentinţă civilă irevocabilă fără să menţioneze o cale de atac(apel,recurs).Are ca obiect amendarea comisiei locale de fond funciar pentru neîndeplinirea obligaţiei de a face şi daune-interese conf.art.580 ind.3 cod proc.civ.,cu menţiunea că daunele-interese se vor pune în discuţie dacă în termen de 6 luni comisia locală de fond funciar nu îşi îndeplineşte obligaţia de a face,moment în care statul stabileşte şi suma totală privind amenda.
Luând în considerare contestaţia la executare a amenzii ca şi cale de atac,ce alte căi de atac legale se pot exercita în acest caz,având în vedere că pe sentinţa civilă irevocabilă nu sunt menţionate căi de atac?!