avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu3

Activitate claudiu3

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
imi spune si mie cineva ce decizie a aparut cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile. Am inteles ca nu se mai aplica pe institutii ci se aplica global... Multumesc
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
A scos Udroiu ceva pe noile coduri? la penal partea speciala sigur se va da pe noul cod, la procedura cred ca se va da mai mult pe vechiul cod, ce parere aveti?
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Rosse a scris:

OvidiuDanut a scris:

Felicitari tuturor atat celor cu peste 70 cat si celorlalti care au avut curajul de a.merge. Avecon am stiut eu de ce am incredere in tine:) Sunt curios despre cm, csorin, rosse si q88.


Eu am avut cea mai proasta zi a anului. Nu am mai intrat pe aici pt ca postam grile si nelamuriri mai mult pe Facebook pt ca îmi permite sa fotografiez textul grilei si sa atasez fotografii, astfel încât nu mai pierd timp sa scriu f mult, plus ca puteam sa urmăresc prin notificari doar grilele care mă interesau. Așa ca pe aici nu am mai apucat sa intru.
La noi, in Amfiteatrul 5 din Cantemir au fost cateva persoane care nu au mai apucat sa completeze la final pt ca sfertul de cerc temporizator din dreapta sus a fost hasurat f slab, așa ca noi din ultimile rânduri nu vedeam ca e hasurat. Plus ca nici nu le-am auzit pe supraveghetoare spunând ca mai avem un sfert de ora pt ca vorbeau incet. ca sa intelegeti, in ultimile 7 minute eu vedeam pe tabla ca mai am 30... Sfertul de cerc din dreapta sus a fost hasurat slab, iar sfertul din dreapta jos nu era deloc. In situația mea au fost mai multe persoane, deci nu am fost singura cu problema asta.
Îmi pare f rău ca nu am știut cum sa reactionez, in afara faptului ca nu au lipint colturile la lucrări înainte de deschiderea subiectelor, in ultimile 7 minute când am întrebat supravegetoarea cât timp mai avem s-au dus repede la tabla si au hasurat mai apasat sfertul din dreapta sus si l-au hasurat si pe cel din dreapta jos. Trebuia sa le fi oprit si sa chem sa constate incidentul șeful comisiei...
Am rămas la final sa ridic aceste obiectiuni, recunosc ca nu am știut ca e atât de grav faptul ca nu au lipit colturile la lucrări inainte de deschiderea subiectelor. Eu ii relatam responsabilei de sala ce s-a întâmplat, ea a scris pe procesul-verbal ca nu am întrebat in timpul examenului cât timp a mai rămas. Si m-a pus sa semnez. Bineinteles ca nu am semnat. A rectificat intr-un final si a intrebat supraveghetoarele pe cine am intrebat cat timp mai e. Niciuna nu isi asuma vina . taceau si s uitau la mine. Intr-un final, a recunoscut o doamna. Nu mai zic in ce stare eram ca am fost fortata sa incercuiesc 40 de grile rapid, nici nu mai știu ce am încercuit si ce nu.. Mi-a rămas pe final tocmai penalul si procedura penală unde trebuia sa fie punctul meu forte :(( eu mă pot considera norocoasa fata de alții au predat lucrările albe pe jumătate ca nu zmau mai avut timp a incercuiasca.
Cei din comisie s-au acoperit frumos, au scris in procesul -verbal ca nu am văzut hasurat sfertul corespunzător ultimelor 15 minute, nu cel corespunzător ultimilor 30 minute pt ca nu mai aveam cum sa demonstrez ca ultimul sfert a fost hasurat in ultimile 7 minute ...
Mi-am numărat 58.. Sigure. In rest, nu mai știu ce am pus... Intrasem in panica, aveam ochii in lacrimi si nici nu mai vedeam bine ce incercuiesc si ce nu. Erau grile la care trebuia sa le mai gândesc... Le-am pus la foc automat cât am putut, mi-am dat seama ca examenul e compromis. La final, am fotografiat cercul cu pricina unde se vede clar ca un sfert din el a mai fost hasurat o data. Se uitau urat la mine, acum mi-e teama ca nici alea 58 de grile cât mi-am numărat eu sa nu-mi mai iasă, de unde știu ca după ce am plecat nu mi-au mai încercuit din grile pt ca am indraznit sa încerc sa la fac probleme? !
Nu sunt Gica Contra, pana anul asta eu mereu i-am laudat ca sunt organizatori f buni, dar anul asta au dat-o in bara rău. Am înțeles ca Au mai fost câteva probleme tot in Cantemir, in alt Amfiteatru. La fel, ca nu au hasurat apasat si in ultimile rânduri nu se vedea dar măcar la ei au anunțat supraveghetoarele cu voce tare sa audă toată lumea. Mi s-a zis ca ei nu sunt obligați sa hasureze cercurile , ca nu e prevazut in regulament, ca e o facilitate pe care ne-o oferă ei, dar numai facilitate nu a fost, ci mai degrabă o capcana in care am picat câteva persoane ...
Ca idee, nici anul asta nu m-am înselat in privința procedurii penale, am scos cel mai bun punctaj acolo, 18 oficial si încă 3 la care nu mai știu ce am trecut...pe locul doi a fost civilul si pe locul trei penalul pt ca mi-am bătut joc de el...din lipsa de timp.
Recunosc ca e si vina mea ca nu mi-am luat ceas de acasă, ca m-am prezentat obosita la examen si mi-a luat mai mult timp sa fac conexiunile. Acum e un fapt consumat. Pt la anul,dacă voi mai da, îmi voi lua doua zile înainte de examen pauza si voi pune mare accent pe civil ca nu se știe ce va fi cu codurile penale...
Felicitări celor care au făcut 70+, cât si celor care au fost pe-aproape. Ca punctaj, pana acum prietenii mei au mai făcut 70, 72, 73, 75.76, 76 si 86. Si încă nu am apucat sa iau legătura cu toți ....


nimic din ce ai povestit nu se intampla daca iti luai un ceas, eu am dat prima oara si nici macar nu am stiut de cercurile de pe tabla, nu ne-au spus nimic despre ele,probabil credeau ca stiam...

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
poate cineva sa-mi explice printr-un exemplu concret de pedeapsa aplicata si redusa conform art. 15 CP Legea penala mai favorabila facultativa, ce inseamna ca pedeapsa aplicata nu poate fi coborata sub limita ce ar rezulta din reducerea acestei pedepse proportional cu micsorarea maximului special prev. de legea noua pt. infractiunea savarsita?
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
a aparut ceva carte de grile pt.
civil si procedura civila?
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
mi se pare mie sau editia a-4- a a lui Udroiu de grile , adugita si rerererererevazuta e plina de greseli?
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
isis23 a scris:

claudiu3 a scris:

ma ajuta cineva cu o dilema la Succesiuni, am cartea lui Stanciulescu, si nu exemplifica la art.972, alin.2, \"cota sotul supravietuitor care concureaza cu doua clase diferite de mostenitori legali se stabileste ca si cand acesta ar fi venit in concurs numai cu cea mai apropiata dintre ele\"
Problema se pune in caz de dezmostenire a unor mostenitori rezervatari, spre exemplu cei din prima clasa, dar care culeg totusi rezerva, sotul concureaza cu cei din clasa a 2-a sau prima?
Dilema e... in functie de ce se stabileste care e cea mai apropiata?

Chiar daca mostenitorii rezervatari au fost dezmosteniti ei vor culege rezerva si prin urmare vor veni in concurs cu sotul supravietuitor. Noi am invatat ca indiferent cat culeg din mostenire si in ce temei, concursul se va socoti in raport cu ruda cea mai apropriata in grad.
Asta vrea sa spuna NCC si asta spune si prof. Deak, daca sotul vine in concursul cu copii dezmosteniti ( care vin sa culeaga rezerva) si cu parintii decedatului , sotului i se calculeaza cota raportat la clasa I de mostenitori





multumesc frumos
:D
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
Avecon a scris:

era o problema din doctrina , transata in Deak si preluata asa de noul cod , se refera la cea mai apropiata in raport cu de cuius, deci practic o cota mai mica pentru sot


mersi pt promptitudine
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
ma ajuta cineva cu o dilema la Succesiuni, am cartea lui Stanciulescu, si nu exemplifica la art.972, alin.2, "cota sotul supravietuitor care concureaza cu doua clase diferite de mostenitori legali se stabileste ca si cand acesta ar fi venit in concurs numai cu cea mai apropiata dintre ele"
Problema se pune in caz de dezmostenire a unor mostenitori rezervatari, spre exemplu cei din prima clasa, dar care culeg totusi rezerva, sotul concureaza cu cei din clasa a 2-a sau prima?
Dilema e... in functie de ce se stabileste care e cea mai apropiata?
Răspuns la discuția Admitere INM 2013
ri26 a scris:

Pe masura ce citesc realele din cartea d-lui Boroi observ ca in mare parte este o preluare a codului civil si ma tot intreb daca este suficienta aceasta carte, voi ce ziceti, din ce invatati realele?
La contracte si succesiuni ce autori ati ales?


Stanciulescu, scrie cu Boroi + Florin Motiu la contracte