avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate raym32000

Activitate raym32000

Buna seara, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare prioritate la pietoni
cu ocazia zilei eroilor a fost inchisa o artera din oras iar traficul dintr-o intersectie mare semaforizata era dirijata de Politia Rutiera, eu ieseam de pe portiunea de drum inchisa si m-am oprit in dreptul semaforului asteptand semnul politistului pentru a traversa intersectia, acesta a ridicat mana stanga pentru a opri masinile ce veneau din fata si cu dreapta mi-a permis trecerea, cand m-am apropiat de trecerea de pietoni un baiat a venit in fuga si traversat pe trecere eu fiind obligat sa franez brusc.
Un alt politist ce se afla pe trotuar a strigat sa trag pe dreapta , i-am prezentat actele s mi-a retinut permisul, in procesul verbal scrie la Confiscat : P.C. categoriile si seria, vreau sa stiu daca permisul de conducere se poate confisca, si daca e corect completat P.V., si ce sanse am daca fac contestatie,
Buna ziua, in anul 2006 am fost sanctionat cu o amenda penala de 100 ron plus taxe judecata 11 ron, am platit atunci imediat acea amenda la trezorerie si am depus chitantele la parchet, acum in 2014 primesc o instiintare de executare silita de la anaf deoarece figurez cu amenda neplatita si nu am gasit copiile de la chitante ca sa pot face dovada platii asa ca am fost nevoit sa mai platesc o data.
Dupa ce am efectuat plata am mai cautat prin acte si am gasit si chitantele vechi, vreau sa stiu daca exista vreo cale sa imi recuperez banii???
Am primit doar factura de la curier, pentru ramburs, certificatul de garantie si factura de la societatea respectiva nu am primit
Am vrut sa cumpar un cazan pentru facut tuica, pentru uz casnic, m-am uitat pe internet am vazut cateva anunturi si am inceput sa sun. in cele din urma m-am hotarat si am contantact o asa zisa societate sau atelier si am comandat un cazan din cupru cu toate accesoriile urmand sa il trimita prin curier cu plata in ramburs. Dupa 3 zile a venit curierul mama mea a platit rambursul si apoi s-a gandit sa il verifice, cazanul fiind mai mare decat cel comandat, confectionat dintr-un alt material si elemente lipsa, tin sa mentionez ca eu sunt plecat din tara.
Dupa cateva convorbiri am cei de la atelier mi-au spus ca au gresit comanda si imi trimit altul,dar nu s-au tinut de cuvant, alte telefoane si ajungem la intelegere sa imi trimita o echipa cu un cazan asa cum imi doream dar si de data asta nimic.
Persoana cu care am vorbit la telefon era un angajat roman al atelierului, iar patronul si ceilalti angajati erau tigani, anuntul gasit pe internet era din Medias iar atelierul era defapt in Galati, acum nu im i mai raspund la telefon si am discutat chiar cu patronul dar nu am reusit sa rezolv problema.
As vrea sa stiu daca exista un cadru legal prin care pot sa innapoiez bunul si sa imi recuperez banii sau sa obtin un cazan cum am comandat?